Pieczone ziemniaczki koperkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaczki koperkowe

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

5 sztuk

100 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki w skórkach dobrze oczyścić, umyć, osuszyć. Włożyć do woreczka załączonego do fixa.

Krok 2

Do ziemniaków dodać zawartość sypką fixa, dorzucić całe ząbki czosnku nieobrane, dodać oliwę, pieprz, zamknąć woreczek i dobrze wymieszać.

Krok 3

Piekarnik nagrzać do 180 st. włożyć do niego woreczek który w kilku miejscach nakłuć widelcem. Piec ok godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzybowa potrawka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej