Pieczone ziemniaczki koperkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaczki koperkowe

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

5 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki w skórkach dobrze oczyścić, umyć, osuszyć. Włożyć do woreczka załączonego do fixa.

Krok 2

Do ziemniaków dodać zawartość sypką fixa, dorzucić całe ząbki czosnku nieobrane, dodać oliwę, pieprz, zamknąć woreczek i dobrze wymieszać.

Krok 3

Piekarnik nagrzać do 180 st. włożyć do niego woreczek który w kilku miejscach nakłuć widelcem. Piec ok godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej