
Składniki
800 gramów
5 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki w skórkach dobrze oczyścić, umyć, osuszyć. Włożyć do woreczka załączonego do fixa.
Krok 2
Do ziemniaków dodać zawartość sypką fixa, dorzucić całe ząbki czosnku nieobrane, dodać oliwę, pieprz, zamknąć woreczek i dobrze wymieszać.
Krok 3
Piekarnik nagrzać do 180 st. włożyć do niego woreczek który w kilku miejscach nakłuć widelcem. Piec ok godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej