Pieczone ziemniaczki koperkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaczki koperkowe

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

5 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki w skórkach dobrze oczyścić, umyć, osuszyć. Włożyć do woreczka załączonego do fixa.

Krok 2

Do ziemniaków dodać zawartość sypką fixa, dorzucić całe ząbki czosnku nieobrane, dodać oliwę, pieprz, zamknąć woreczek i dobrze wymieszać.

Krok 3

Piekarnik nagrzać do 180 st. włożyć do niego woreczek który w kilku miejscach nakłuć widelcem. Piec ok godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone ziemniaczki koperkowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej