
Składniki
800 gramów
5 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki w skórkach dobrze oczyścić, umyć, osuszyć. Włożyć do woreczka załączonego do fixa.
Krok 2
Do ziemniaków dodać zawartość sypką fixa, dorzucić całe ząbki czosnku nieobrane, dodać oliwę, pieprz, zamknąć woreczek i dobrze wymieszać.
Krok 3
Piekarnik nagrzać do 180 st. włożyć do niego woreczek który w kilku miejscach nakłuć widelcem. Piec ok godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej