
Składniki
3 sztuki
250 mililitrów
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, odcedź, obierz i utłucz.
Krok 2
Przełóż je do miski, dodaj mąkę, sól, żółtko oraz ser i wszystko zagnieć.
Krok 3
Z przygotowanej masy formuj kulki i smaż na oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej