
Składniki
3 sztuki
250 mililitrów
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, odcedź, obierz i utłucz.
Krok 2
Przełóż je do miski, dodaj mąkę, sól, żółtko oraz ser i wszystko zagnieć.
Krok 3
Z przygotowanej masy formuj kulki i smaż na oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej