
Składniki
3 sztuki
250 mililitrów
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, odcedź, obierz i utłucz.
Krok 2
Przełóż je do miski, dodaj mąkę, sól, żółtko oraz ser i wszystko zagnieć.
Krok 3
Z przygotowanej masy formuj kulki i smaż na oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 osób ogląda przepis: 
Pierożki gyoza
45 min.
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej