Kuleczki ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki ziemniaczane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

250 mililitrów

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, odcedź, obierz i utłucz.

Krok 2

Przełóż je do miski, dodaj mąkę, sól, żółtko oraz ser i wszystko zagnieć.

Krok 3

Z przygotowanej masy formuj kulki i smaż na oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej