
Składniki
3 sztuki
250 mililitrów
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, odcedź, obierz i utłucz.
Krok 2
Przełóż je do miski, dodaj mąkę, sól, żółtko oraz ser i wszystko zagnieć.
Krok 3
Z przygotowanej masy formuj kulki i smaż na oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
7 osób ogląda przepis: 

Stefanka serowa
30 min.
łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej