
Składniki
500 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie zmiksuj z bulionetką, pieprzem i jajkiem.
Krok 2
Nabieraj niewielkie porcje i formuj kotleciki. Obtocz je w bułce tartej.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę i smaż kotleciki z obu stron, na średnim ogniu aż do ładnego zrumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej