Kotleciki drobiowe mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki drobiowe mielone

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie zmiksuj z bulionetką, pieprzem i jajkiem.

Krok 2

Nabieraj niewielkie porcje i formuj kotleciki. Obtocz je w bułce tartej.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i smaż kotleciki z obu stron, na średnim ogniu aż do ładnego zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej