Kotleciki drobiowe mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki drobiowe mielone

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie zmiksuj z bulionetką, pieprzem i jajkiem.

Krok 2

Nabieraj niewielkie porcje i formuj kotleciki. Obtocz je w bułce tartej.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i smaż kotleciki z obu stron, na średnim ogniu aż do ładnego zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki drobiowe mielone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej