Kotlety jęczmienne z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety jęczmienne z majerankiem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szczypty

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

6 łyżek

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu . Przestudź.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie zeszklij na oleju. Dodaj do kaszy, wbij jajko, dodaj połowę mąki i bułkę tartą. Wymieszaj. Przypraw do smaku solą , pieprzem i majerankiem.

Krok 3

Z masy uformuj niewielkie kotleciki. Obtocz je w mące. Olej rozgrzej na patelni i usmaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej