Kotlety jęczmienne z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety jęczmienne z majerankiem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

6 łyżek

2 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu . Przestudź.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie zeszklij na oleju. Dodaj do kaszy, wbij jajko, dodaj połowę mąki i bułkę tartą. Wymieszaj. Przypraw do smaku solą , pieprzem i majerankiem.

Krok 3

Z masy uformuj niewielkie kotleciki. Obtocz je w mące. Olej rozgrzej na patelni i usmaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej