Kotlety jęczmienne z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety jęczmienne z majerankiem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

6 łyżek

2 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu . Przestudź.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie zeszklij na oleju. Dodaj do kaszy, wbij jajko, dodaj połowę mąki i bułkę tartą. Wymieszaj. Przypraw do smaku solą , pieprzem i majerankiem.

Krok 3

Z masy uformuj niewielkie kotleciki. Obtocz je w mące. Olej rozgrzej na patelni i usmaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety jęczmienne z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej