
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z sezamem i Majonezem Babuni Hellmann's. Możesz dodać też 2 łyżki oleju sezamowego.
Krok 3
Natrzyj dokładnie mięso i odstaw na kilka minut, aby marynata nieco wyschła i mocniej przywarła do mięsa.
Krok 4
Następnie smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby mięso było miękkie i soczyste.
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany kurczak w sezamie
Stwórz orientalny klimat w swojej kuchni i przygotuj aromatycznego, grillowanego kurczaka w chrupiących ziarnach sezamu. To proste danie wykonasz błyskawicznie z zaledwie kilku składników. Zaserwuj je na obiad lub podaj na kolację. Zaserwuj je z ryżem lub makaronem sojowym i zachęć domowników, by zjedli je pałeczkami a poczujecie się jak w orientalnej restauracji. Wyśmienity smak kurczaka uzyskasz dzięki bardzo prostej marynacie. Przyrządzisz ją z przyprawy Knorr, kremowego majonezu oraz chrupkich ziaren sezamu. Jeśli lubisz eksperymentować, dodaj do niej odrobinę oleju sezamowego. Odstaw kurczaka na kilka minut, a dzięki temu marynata lekko wyschnie i mocniej przywrze do mięsa. Soczystego i delikatnego kurczaka w chrupiącej, aromatycznej marynacie podawaj w towarzystwie sypkiego ryżu. Podkręć kolor oraz smak tej wyśmienitej potrawy i na koniec posyp ją świeżą posiekaną kolendrą lub pietruszką. Smacznego!