Kulki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kulki serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

131 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

460 gramów

15 gramów

1 opakowanie

125 mililitrów

1 sztuka

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, starty ser i Fix Knorr.

Krok 2

W drugiej misce wymieszaj mleko z jajkiem i olejem.

Krok 3

Teraz wlej mleczną mieszankę do mąki i wyrób gładkie ciasto.

Krok 4

Z ciasta formuj małe kulki i układaj je na blaszce wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Piecz w temperaturze 180 °C przez 15-20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kulki serowe Kulki serowe

Serowe kulki to potrawa, którą możesz przyrządzić na wiele różnych okazji. Sprawdzą się zarówno jako przystawka na przyjęciu, przekąska na piknik lub spotkanie z przyjaciółmi, a także drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie kilku składników: mąki, proszku do pieczenia, jajek, mleka oraz oleju. Oczywiście w kulkach znajdzie się także starty żółty ser, najlepiej typu ementaler lub cheddar, o ostrzejszym, delikatnie orzechowym smaku. Mąkę, proszek oraz ser wymieszaj w misce, a w oddzielnym naczyniu zmiksuj jajka, olej i mleko. Połącz suche składniki z mokrymi i wyrób gładkie, jednolite ciasto. Dłońmi formuj z ciasta niewielkie kulki i układaj na blasze wyłożonej papierem, a następnie piecz przez około 20 minut. Gotowe kulki możesz podawać na kilka różnych sposobów: z sosem pomidorowym, czosnkowym lub z ziołowym dipem przyrządzonym na bazie gęstego jogurtu naturalnego. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.