Kulki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
135 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

460 gramów

15 gramów

1 opakowanie

125 mililitrów

1 sztuka

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, starty ser i Fix Knorr.

Krok 2

W drugiej misce wymieszaj mleko z jajkiem i olejem.

Krok 3

Teraz wlej mleczną mieszankę do mąki i wyrób gładkie ciasto.

Krok 4

Z ciasta formuj małe kulki i układaj je na blaszce wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Piecz w temperaturze 180 °C przez 15-20 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena

    Magdalena , 25.01.2021

    Ile należy dodać startego sera?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki serowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Skrzydełka na ryżu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kulki serowe Kulki serowe

Serowe kulki to potrawa, którą możesz przyrządzić na wiele różnych okazji. Sprawdzą się zarówno jako przystawka na przyjęciu, przekąska na piknik lub spotkanie z przyjaciółmi, a także drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie kilku składników: mąki, proszku do pieczenia, jajek, mleka oraz oleju. Oczywiście w kulkach znajdzie się także starty żółty ser, najlepiej typu ementaler lub cheddar, o ostrzejszym, delikatnie orzechowym smaku. Mąkę, proszek oraz ser wymieszaj w misce, a w oddzielnym naczyniu zmiksuj jajka, olej i mleko. Połącz suche składniki z mokrymi i wyrób gładkie, jednolite ciasto. Dłońmi formuj z ciasta niewielkie kulki i układaj na blasze wyłożonej papierem, a następnie piecz przez około 20 minut. Gotowe kulki możesz podawać na kilka różnych sposobów: z sosem pomidorowym, czosnkowym lub z ziołowym dipem przyrządzonym na bazie gęstego jogurtu naturalnego. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.