Krem z brukselki

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

50

1

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój drobno, włóż do garnka i wytop tłuszcz. Cebulę i selera pokrój w kostkę - przełóż do garnka i smaż z boczkiem.

Krok 2

Całość oprósz mąką, wymieszaj i zalej szklanką wody. Zagotuj.

Krok 3

Dodaj kostkę Knorr i rozprowadź ją w wywarze. Duś 5 minut, następnie uzupełnij litrem wody, dodaj brukselkę i zagotuj.

Krok 4

Zmniejsz ogień, zupę gotuj jeszcze 15-20 minut. Gdy warzywa i brukselka będą już miękkie zupę zmiksuj i dopraw do smaku. Podawaj posypaną natką i skropioną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej