Krem z brukselki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z brukselki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

50

1

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój drobno, włóż do garnka i wytop tłuszcz. Cebulę i selera pokrój w kostkę - przełóż do garnka i smaż z boczkiem.

Krok 2

Całość oprósz mąką, wymieszaj i zalej szklanką wody. Zagotuj.

Krok 3

Dodaj kostkę Knorr i rozprowadź ją w wywarze. Duś 5 minut, następnie uzupełnij litrem wody, dodaj brukselkę i zagotuj.

Krok 4

Zmniejsz ogień, zupę gotuj jeszcze 15-20 minut. Gdy warzywa i brukselka będą już miękkie zupę zmiksuj i dopraw do smaku. Podawaj posypaną natką i skropioną śmietaną.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej