Krem z brukselki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z brukselki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

50

1

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój drobno, włóż do garnka i wytop tłuszcz. Cebulę i selera pokrój w kostkę - przełóż do garnka i smaż z boczkiem.

Krok 2

Całość oprósz mąką, wymieszaj i zalej szklanką wody. Zagotuj.

Krok 3

Dodaj kostkę Knorr i rozprowadź ją w wywarze. Duś 5 minut, następnie uzupełnij litrem wody, dodaj brukselkę i zagotuj.

Krok 4

Zmniejsz ogień, zupę gotuj jeszcze 15-20 minut. Gdy warzywa i brukselka będą już miękkie zupę zmiksuj i dopraw do smaku. Podawaj posypaną natką i skropioną śmietaną.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z brukselki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej