
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 kilogram
1 łyżeczka
3 sztuki
100 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oliwie. Bakłażany i cukinię pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, uduś.
Krok 2
Sparz pomidory i obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę. Pomidory, paprykę i przyprawy, w tym rozkruszone mini kostki czosnkowe dodaj do garnka. Wymieszaj wszystko. Przykryj przykrywką i duś ok. 30 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej