Katalońska Samfaina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Katalońska Samfaina

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 kilogram

1 łyżeczka

3 sztuki

100 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oliwie. Bakłażany i cukinię pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, uduś.

Krok 2

Sparz pomidory i obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę. Pomidory, paprykę i przyprawy, w tym rozkruszone mini kostki czosnkowe dodaj do garnka. Wymieszaj wszystko. Przykryj przykrywką i duś ok. 30 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej