Katalońska Samfaina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Katalońska Samfaina

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 kilogram

1 łyżeczka

3 sztuki

100 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oliwie. Bakłażany i cukinię pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, uduś.

Krok 2

Sparz pomidory i obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę. Pomidory, paprykę i przyprawy, w tym rozkruszone mini kostki czosnkowe dodaj do garnka. Wymieszaj wszystko. Przykryj przykrywką i duś ok. 30 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej