Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

12 sztuk

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżka

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trzony pieczarek odetnij i posiekaj, a kapelusze zostaw. Cebulę i czosnek również posiekaj.

Krok 2

Posiekane pieczarki, czosnek i cebulę smaż przez 5 minut na oleju.

Krok 3

Dodaj wieprzowinę i smaż kolejne 5 minut.

Krok 4

Mięso z warzywami przełóż do miski, dodaj bułkę tartą, szałwię oraz jajko. Wymieszaj i dopraw.

Krok 5

Farsz nakładaj łyżką do kapeluszy pieczarek. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp listkami natki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej