Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

12 sztuk

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżka

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trzony pieczarek odetnij i posiekaj, a kapelusze zostaw. Cebulę i czosnek również posiekaj.

Krok 2

Posiekane pieczarki, czosnek i cebulę smaż przez 5 minut na oleju.

Krok 3

Dodaj wieprzowinę i smaż kolejne 5 minut.

Krok 4

Mięso z warzywami przełóż do miski, dodaj bułkę tartą, szałwię oraz jajko. Wymieszaj i dopraw.

Krok 5

Farsz nakładaj łyżką do kapeluszy pieczarek. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp listkami natki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Croque Monsieur
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej