
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
12 sztuk
2 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 pęczka
2 sztuki
1 łyżka
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Trzony pieczarek odetnij i posiekaj, a kapelusze zostaw. Cebulę i czosnek również posiekaj.
Krok 2
Posiekane pieczarki, czosnek i cebulę smaż przez 5 minut na oleju.
Krok 3
Dodaj wieprzowinę i smaż kolejne 5 minut.
Krok 4
Mięso z warzywami przełóż do miski, dodaj bułkę tartą, szałwię oraz jajko. Wymieszaj i dopraw.
Krok 5
Farsz nakładaj łyżką do kapeluszy pieczarek. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej