Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

12 sztuk

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżka

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trzony pieczarek odetnij i posiekaj, a kapelusze zostaw. Cebulę i czosnek również posiekaj.

Krok 2

Posiekane pieczarki, czosnek i cebulę smaż przez 5 minut na oleju.

Krok 3

Dodaj wieprzowinę i smaż kolejne 5 minut.

Krok 4

Mięso z warzywami przełóż do miski, dodaj bułkę tartą, szałwię oraz jajko. Wymieszaj i dopraw.

Krok 5

Farsz nakładaj łyżką do kapeluszy pieczarek. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp listkami natki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej