Grochowa z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grochowa

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch opłucz, zalej litrem wody i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj obrane i pokrojone w drobna kostkę ziemniaki i ugotuj na półtwardo.

Krok 2

Na oliwie podsmaż obrane i posiekane cebulę i czosnek. Dodaj je do zupy. Dołóż soczewicę, płatki ryżowe, majeranek, Grochową Knorr i gotuj jeszcze przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grochowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - GrochowaGrochowa

Zupa grochowa to danie, którego podstawę stanowią zaledwie dwa składniki – groch i ziemniaki. W tej wersji dodaje się do nich także soczewicę oraz płatki ryżowe, które sprawiają, że potrawa ma gęstą konsystencję. W celu nadania jej intensywnego smaku, wrzuć posiekaną cebulę i czosnek. Ten ostatni możesz zmiażdżyć przy pomocy specjalnej praski – zabieg ten sprawi, że smak będzie intensywniejszy – ze względu na to, że uwolniony zostanie sok z czosnku. Zupę możesz doprawić swoimi ulubionymi przyprawami – nie sprawdzą się tu jednak te szczególnie pikantne. Gotowe danie możesz przyozdobić natką pietruszki lub posypać posiekanym koperkiem – te składniki nieco złagodzą jej smak. Wypróbuj nasz przepis na prostą w przyrządzeniu, ale smaczną zupę grochową i przygotuj z jego pomocą swój dzisiejszy obiad.