Zupa fasolowo – kukurydziana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowo – kukurydziana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

77 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

20 dekagramów

0.5 sztuki

2 dekagramy

4 dekagramy

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kostki Rosołu z kury Knorr i 1,5 litra wody ugotuj wywar. Namoczoną wcześniej fasolę ugotuj w wywarze.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 1

Krok 2

Kukurydzę opłucz, zalej wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotuj, następnie wyłuskaj ziarno.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 2

Krok 3

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Usmaż na patelni, oprósz mąką i podsmaż lekko rumieniąc.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 3

Krok 4

Pokrój w plasterki parówki. Połącz ze sobą fasolę, ziarna kukurydzy, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone parówki.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 4

Krok 5

Chwilę gotuj i dopraw. Zupę fasolowo - kukurydzianą podawaj zaraz po przygotowaniu, posypaną koperkiem.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa na żółtkach
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej