Zupa fasolowo – kukurydziana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowo – kukurydziana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

20 dekagramów

0.5 sztuki

2 dekagramy

4 dekagramy

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kostki Rosołu z kury Knorr i 1,5 litra wody ugotuj wywar. Namoczoną wcześniej fasolę ugotuj w wywarze.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 1

Krok 2

Kukurydzę opłucz, zalej wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotuj, następnie wyłuskaj ziarno.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 2

Krok 3

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Usmaż na patelni, oprósz mąką i podsmaż lekko rumieniąc.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 3

Krok 4

Pokrój w plasterki parówki. Połącz ze sobą fasolę, ziarna kukurydzy, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone parówki.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 4

Krok 5

Chwilę gotuj i dopraw. Zupę fasolowo - kukurydzianą podawaj zaraz po przygotowaniu, posypaną koperkiem.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kalafiorowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa fasolowo – kukurydzianaZupa fasolowo – kukurydziana

Z kostki Rosołu z kury Knorr i 1,5 litra wody ugotuj wywar. Namoczoną wcześniej fasolę ugotuj w wywarze.