
Składniki
20 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
20 dekagramów
0.5 sztuki
2 dekagramy
4 dekagramy
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kostki Rosołu z kury Knorr i 1,5 litra wody ugotuj wywar. Namoczoną wcześniej fasolę ugotuj w wywarze.

Krok 2
Kukurydzę opłucz, zalej wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotuj, następnie wyłuskaj ziarno.

Krok 3
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Usmaż na patelni, oprósz mąką i podsmaż lekko rumieniąc.

Krok 4
Pokrój w plasterki parówki. Połącz ze sobą fasolę, ziarna kukurydzy, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone parówki.

Krok 5
Chwilę gotuj i dopraw. Zupę fasolowo - kukurydzianą podawaj zaraz po przygotowaniu, posypaną koperkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej