
Składniki
20 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
20 dekagramów
0.5 sztuki
2 dekagramy
4 dekagramy
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kostki Rosołu z kury Knorr i 1,5 litra wody ugotuj wywar. Namoczoną wcześniej fasolę ugotuj w wywarze.

Krok 2
Kukurydzę opłucz, zalej wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotuj, następnie wyłuskaj ziarno.

Krok 3
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Usmaż na patelni, oprósz mąką i podsmaż lekko rumieniąc.

Krok 4
Pokrój w plasterki parówki. Połącz ze sobą fasolę, ziarna kukurydzy, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone parówki.

Krok 5
Chwilę gotuj i dopraw. Zupę fasolowo - kukurydzianą podawaj zaraz po przygotowaniu, posypaną koperkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






















Zupa fasolowo – kukurydziana

