Zupa fasolowo – kukurydziana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowo – kukurydziana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

20 dekagramów

0.5 sztuki

2 dekagramy

4 dekagramy

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kostki Rosołu z kury Knorr i 1,5 litra wody ugotuj wywar. Namoczoną wcześniej fasolę ugotuj w wywarze.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 1

Krok 2

Kukurydzę opłucz, zalej wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotuj, następnie wyłuskaj ziarno.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 2

Krok 3

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Usmaż na patelni, oprósz mąką i podsmaż lekko rumieniąc.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 3

Krok 4

Pokrój w plasterki parówki. Połącz ze sobą fasolę, ziarna kukurydzy, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone parówki.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 4

Krok 5

Chwilę gotuj i dopraw. Zupę fasolowo - kukurydzianą podawaj zaraz po przygotowaniu, posypaną koperkiem.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa fasolowo – kukurydzianaZupa fasolowo – kukurydziana

Z kostki Rosołu z kury Knorr i 1,5 litra wody ugotuj wywar. Namoczoną wcześniej fasolę ugotuj w wywarze.