Zupa fasolowo – kukurydziana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowo – kukurydziana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

78 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

20 dekagramów

0.5 sztuki

2 dekagramy

4 dekagramy

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kostki Rosołu z kury Knorr i 1,5 litra wody ugotuj wywar. Namoczoną wcześniej fasolę ugotuj w wywarze.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 1

Krok 2

Kukurydzę opłucz, zalej wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotuj, następnie wyłuskaj ziarno.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 2

Krok 3

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Usmaż na patelni, oprósz mąką i podsmaż lekko rumieniąc.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 3

Krok 4

Pokrój w plasterki parówki. Połącz ze sobą fasolę, ziarna kukurydzy, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone parówki.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 4

Krok 5

Chwilę gotuj i dopraw. Zupę fasolowo - kukurydzianą podawaj zaraz po przygotowaniu, posypaną koperkiem.

Zupa fasolowo – kukurydziana - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowo – kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej