
Składniki
20 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
20 dekagramów
0.5 sztuki
2 dekagramy
4 dekagramy
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kostki Rosołu z kury Knorr i 1,5 litra wody ugotuj wywar. Namoczoną wcześniej fasolę ugotuj w wywarze.

Krok 2
Kukurydzę opłucz, zalej wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotuj, następnie wyłuskaj ziarno.

Krok 3
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Usmaż na patelni, oprósz mąką i podsmaż lekko rumieniąc.

Krok 4
Pokrój w plasterki parówki. Połącz ze sobą fasolę, ziarna kukurydzy, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone parówki.

Krok 5
Chwilę gotuj i dopraw. Zupę fasolowo - kukurydzianą podawaj zaraz po przygotowaniu, posypaną koperkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej