
Składniki
0.7 kilograma
2 sztuki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 łyżka
2 szczypty
5 łyżek
2 litry
300 gramów
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać drobno posiekaną cebulę, smażyć razem aż cebula się zeszkli. Do gotującego bulionu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew w półplasterkach.
Krok 2
Kiedy ziemniaki będą miękkie, wlać maślankę rozmieszaną z mąką, zagotować.
Krok 3
Dodać usmażony boczek i kiełbasę z cebulą, dokładnie wymieszać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej