Zalewajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zalewajka

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.7 kilograma

2 sztuki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 łyżka

2 szczypty

5 łyżek

2 litry

300 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać drobno posiekaną cebulę, smażyć razem aż cebula się zeszkli. Do gotującego bulionu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew w półplasterkach.

Krok 2

Kiedy ziemniaki będą miękkie, wlać maślankę rozmieszaną z mąką, zagotować.

Krok 3

Dodać usmażony boczek i kiełbasę z cebulą, dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej