Zalewajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zalewajka

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.7 kilograma

2 sztuki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 łyżka

2 szczypty

5 łyżek

2 litry

300 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać drobno posiekaną cebulę, smażyć razem aż cebula się zeszkli. Do gotującego bulionu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew w półplasterkach.

Krok 2

Kiedy ziemniaki będą miękkie, wlać maślankę rozmieszaną z mąką, zagotować.

Krok 3

Dodać usmażony boczek i kiełbasę z cebulą, dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zalewajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej