Zalewajka

Autor: olakrr olakrr

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

300 gramów

1 litr

5 łyżek

0.7 kilograma

2 sztuki

2 sztuki

2 szczypty

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać drobno posiekaną cebulę, smażyć razem aż cebula się zeszkli. Do gotującego bulionu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew w półplasterkach.

Krok 2

Kiedy ziemniaki będą miękkie, wlać maślankę rozmieszaną z mąką, zagotować.

Krok 3

Dodać usmażony boczek i kiełbasę z cebulą, dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

20 osób ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej