Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 szczypta

250 mililitrów

100 mililitrów

1 pęczek

2 sztuki

1 szklanka

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę wykorzystałam z poprzedniego obiadu, dzień wcześniej ugotowaną. Pieczarki umyte i osuszone ścieram na tarce jarzynowej. Cebulę i czosnek drobno siekam i przesmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę, aż woda z nich wyparuje.

Krok 2

Do miski przekładam kaszę, dodaję pieczarki przesmażone i ostudzone, wbijam jajko, dodaję natkę posiekaną, przyprawę do mięs Knorr, pieprz. Całość mieszam łyżką i formuję klopsy w dłoni. Obtaczam w panierce z ciecierzycy. Smażę na oleju rzepakowym.

Krok 3

Sos: Do miseczki wlewam wodę, dodaję śmietankę, wsypuję Knorr Fix Kurczak w sosie pieczarkowym i mieszam. Przelewam do garnka i zagotowuję. Klopsiki podaję z sosem. Można do obiadu podać ogórki konserwowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej