
Składniki
1 pęczek
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Barszcz czerwony przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu a następnie wystudź.
Krok 2
Buraczki pokrój w cienkie paseczki, szczypior również pokrój drobno. Czosnek posiekaj.
Krok 3
W naczyniu połącz przygotowany barszcz, jogurt, pokrojone buraczki oraz szczypior i czosnek - wymieszaj. Chłodnik dopraw do smaku musztardą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowy wstaw do lodówki na 30 minut.

Dobra rada:
Zupę możesz wzbogacić dodając ugotowaną i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, np. z rosołu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Gorący Kubek Knorr Barszcz czerwony
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





















Szybki chłodnik z buraczków

