Szybki chłodnik z buraczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki chłodnik z buraczków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

230 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

295 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Barszcz czerwony przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu a następnie wystudź.

Krok 2

Buraczki pokrój w cienkie paseczki, szczypior również pokrój drobno. Czosnek posiekaj.

Krok 3

W naczyniu połącz przygotowany barszcz, jogurt, pokrojone buraczki oraz szczypior i czosnek - wymieszaj. Chłodnik dopraw do smaku musztardą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowy wstaw do lodówki na 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę możesz wzbogacić dodając ugotowaną i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, np. z rosołu.

2

Opinie o przepisie

  • Kris Kus

    Kris Kus , 18.09.2020

    Polecam z 2 torebek barszczyku z jajkiem na twardo i posiekanym porem ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Niechaj

    Janina Niechaj , 19.08.2017

    Dodałam wędzonych skwarek pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej