Szybki chłodnik z buraczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki chłodnik z buraczków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
235 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

140 osób wydrukowało

Pobierz pdf

312 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Barszcz czerwony przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu a następnie wystudź.

Krok 2

Buraczki pokrój w cienkie paseczki, szczypior również pokrój drobno. Czosnek posiekaj.

Krok 3

W naczyniu połącz przygotowany barszcz, jogurt, pokrojone buraczki oraz szczypior i czosnek - wymieszaj. Chłodnik dopraw do smaku musztardą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowy wstaw do lodówki na 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę możesz wzbogacić dodając ugotowaną i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, np. z rosołu.

3

Opinie o przepisie

  • El

    El , 30.06.2021

    Co to za chłodnik na jakiś torebkach??? :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kris Kus

    Kris Kus , 18.09.2020

    Polecam z 2 torebek barszczyku z jajkiem na twardo i posiekanym porem ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Niechaj

    Janina Niechaj , 19.08.2017

    Dodałam wędzonych skwarek pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki chłodnik z buraczków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybki chłodnik z buraczkówSzybki chłodnik z buraczków

Barszcz czerwony przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu a następnie wystudź.