
Składniki
1 pęczek
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Barszcz czerwony przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu a następnie wystudź.
Krok 2
Buraczki pokrój w cienkie paseczki, szczypior również pokrój drobno. Czosnek posiekaj.
Krok 3
W naczyniu połącz przygotowany barszcz, jogurt, pokrojone buraczki oraz szczypior i czosnek - wymieszaj. Chłodnik dopraw do smaku musztardą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowy wstaw do lodówki na 30 minut.

Dobra rada:
Zupę możesz wzbogacić dodając ugotowaną i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, np. z rosołu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Gorący Kubek Knorr Barszcz czerwony
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej