Wywar z grzybów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wywar z grzybów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

80 gramów

2 litry

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

350 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj i namocz, po czym zalej wodą.

Krok 2

Warzywa oczyść, cebulę przekrój na połowę. Dodaj do grzybów. Gotuj do czasu, gdy warzywa staną się miękkie.

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj przyprawy. Wywar przecedź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej