
Składniki
80 gramów
2 litry
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
350 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj i namocz, po czym zalej wodą.
Krok 2
Warzywa oczyść, cebulę przekrój na połowę. Dodaj do grzybów. Gotuj do czasu, gdy warzywa staną się miękkie.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodaj przyprawy. Wywar przecedź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej