
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
6 łyżek
3 ziarna
3 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
20 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej wodą i odstaw na kilka godzin.
Krok 2
Mięso włóż do około 2 litrów wody, dodaj listki laurowe, ziele angielskie oraz obraną włoszczyznę. Ugotuj wywar.
Krok 3
Mięso i marchewkę pokrój w kostkę.
Krok 4
Kasze opłucz i odsącz. Ziemniaki pokrój w kostkę.
Krok 5
Do przecedzonego wywaru włóż grzyby i ziemniaki, zagotuj . Wsyp kaszę i gotuj jeszcze około 20 minut.
Krok 6
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju, dodaj łopatkę, lekko zrumień i wraz z marchewką dodaj do zupy na 6 minut przed końcem gotowania. Przypraw Delikatem Knorr, solą, pieprzem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej