Grzybowy krupnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowy krupnik

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

6 łyżek

3 ziarna

3 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

20 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej wodą i odstaw na kilka godzin.

Grzybowy krupnik - Krok 1

Krok 2

Mięso włóż do około 2 litrów wody, dodaj listki laurowe, ziele angielskie oraz obraną włoszczyznę. Ugotuj wywar.

Grzybowy krupnik - Krok 2

Krok 3

Mięso i marchewkę pokrój w kostkę.

Grzybowy krupnik - Krok 3

Krok 4

Kasze opłucz i odsącz. Ziemniaki pokrój w kostkę.

Grzybowy krupnik - Krok 4

Krok 5

Do przecedzonego wywaru włóż grzyby i ziemniaki, zagotuj . Wsyp kaszę i gotuj jeszcze około 20 minut.

Grzybowy krupnik - Krok 5

Krok 6

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju, dodaj łopatkę, lekko zrumień i wraz z marchewką dodaj do zupy na 6 minut przed końcem gotowania. Przypraw Delikatem Knorr, solą, pieprzem.

Grzybowy krupnik - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Aga Aga

    Aga Aga , 02.03.2021

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowy krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowy krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowy krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowy krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowy krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowy krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowy krupnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowy krupnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej