
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
6 łyżek
3 ziarna
3 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
20 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej wodą i odstaw na kilka godzin.

Krok 2
Mięso włóż do około 2 litrów wody, dodaj listki laurowe, ziele angielskie oraz obraną włoszczyznę. Ugotuj wywar.

Krok 3
Mięso i marchewkę pokrój w kostkę.

Krok 4
Kasze opłucz i odsącz. Ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 5
Do przecedzonego wywaru dodaj grzyby wraz z wodą po moczeniu i ziemniaki, zagotuj . Wsyp kaszę i gotuj jeszcze około 20 minut.

Krok 6
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju, dodaj łopatkę, lekko zrumień i wraz z marchewką dodaj do zupy na 6 minut przed końcem gotowania. Przypraw Delikatem Knorr, solą, pieprzem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grzybowy krupnik
Grzyby zalej wodą i odstaw na kilka godzin.