Wieprzowina z sosem beszamelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z sosem beszamelowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

4 łyżki

3 szklanki

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelnię wlej oliwę i włóż mięso. Smaż na średnim ogniu, często mieszając, aż mięso zmieni kolor z różowego na brązowy. Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową i wymieszaj.

Krok 2

W garnku o grubym dnie rozpuść masło, dodaj mąkę i smaż ją na małym ogniu aż się zezłoci. Dodaj mleko i Delikat Knorr. Wymieszaj dokładnie. Mieszaj mątewką gotując na małym ogniu przez 10-15 minut, aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Dodaj mięso i gotuj jeszcze minutę. Podawaj z ziemniakami pure i mizerią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej