
Składniki
500 gramów
2 łyżki
4 łyżki
3 szklanki
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelnię wlej oliwę i włóż mięso. Smaż na średnim ogniu, często mieszając, aż mięso zmieni kolor z różowego na brązowy. Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową i wymieszaj.
Krok 2
W garnku o grubym dnie rozpuść masło, dodaj mąkę i smaż ją na małym ogniu aż się zezłoci. Dodaj mleko i Delikat Knorr. Wymieszaj dokładnie. Mieszaj mątewką gotując na małym ogniu przez 10-15 minut, aż sos zgęstnieje.
Krok 3
Dodaj mięso i gotuj jeszcze minutę. Podawaj z ziemniakami pure i mizerią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej