
Składniki
500 gramów
2 łyżki
4 łyżki
3 szklanki
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelnię wlej oliwę i włóż mięso. Smaż na średnim ogniu, często mieszając, aż mięso zmieni kolor z różowego na brązowy. Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową i wymieszaj.
Krok 2
W garnku o grubym dnie rozpuść masło, dodaj mąkę i smaż ją na małym ogniu aż się zezłoci. Dodaj mleko i Delikat Knorr. Wymieszaj dokładnie. Mieszaj mątewką gotując na małym ogniu przez 10-15 minut, aż sos zgęstnieje.
Krok 3
Dodaj mięso i gotuj jeszcze minutę. Podawaj z ziemniakami pure i mizerią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej