
Składniki
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
40 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso czyścimy, nacieramy odrobiną soli peklowej i odstawiamy na 24 godziny do lodówki.
Krok 2
Po upływie tego czasu kroimy w małe paseczki i smażymy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju rzepakowego około 10 minut, lekko solimy. Marchew i cebulę obieramy, wszystkie warzywa myjemy. Cebulę kroimy w kostkę, a marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię przecinamy wzdłuż na 6 części i kroimy w małą kosteczkę. Warzywa dodajemy do mięsa i razem chwilę smażymy. Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3 minuty, odcedzamy, dodajemy do pozostałych składników.
Krok 3
Fix mieszamy z 1/5 szklanki wody, zalewamy makaron z warzywami i dziczyzną, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej