Chiński makaron z dziczyzną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński makaron z dziczyzną

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso czyścimy, nacieramy odrobiną soli peklowej i odstawiamy na 24 godziny do lodówki.

Krok 2

Po upływie tego czasu kroimy w małe paseczki i smażymy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju rzepakowego około 10 minut, lekko solimy. Marchew i cebulę obieramy, wszystkie warzywa myjemy. Cebulę kroimy w kostkę, a marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię przecinamy wzdłuż na 6 części i kroimy w małą kosteczkę. Warzywa dodajemy do mięsa i razem chwilę smażymy. Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3 minuty, odcedzamy, dodajemy do pozostałych składników.

Krok 3

Fix mieszamy z 1/5 szklanki wody, zalewamy makaron z warzywami i dziczyzną, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej