Chiński makaron z dziczyzną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński makaron z dziczyzną

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

40 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso czyścimy, nacieramy odrobiną soli peklowej i odstawiamy na 24 godziny do lodówki.

Krok 2

Po upływie tego czasu kroimy w małe paseczki i smażymy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju rzepakowego około 10 minut, lekko solimy. Marchew i cebulę obieramy, wszystkie warzywa myjemy. Cebulę kroimy w kostkę, a marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię przecinamy wzdłuż na 6 części i kroimy w małą kosteczkę. Warzywa dodajemy do mięsa i razem chwilę smażymy. Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3 minuty, odcedzamy, dodajemy do pozostałych składników.

Krok 3

Fix mieszamy z 1/5 szklanki wody, zalewamy makaron z warzywami i dziczyzną, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej