Chiński makaron z dziczyzną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński makaron z dziczyzną

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

40 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso czyścimy, nacieramy odrobiną soli peklowej i odstawiamy na 24 godziny do lodówki.

Krok 2

Po upływie tego czasu kroimy w małe paseczki i smażymy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju rzepakowego około 10 minut, lekko solimy. Marchew i cebulę obieramy, wszystkie warzywa myjemy. Cebulę kroimy w kostkę, a marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię przecinamy wzdłuż na 6 części i kroimy w małą kosteczkę. Warzywa dodajemy do mięsa i razem chwilę smażymy. Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3 minuty, odcedzamy, dodajemy do pozostałych składników.

Krok 3

Fix mieszamy z 1/5 szklanki wody, zalewamy makaron z warzywami i dziczyzną, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński makaron z dziczyzną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej