PRZEPISY.PL
Karczek duszony na ostro - autor: Izabella Kulińska

Karczek duszony na ostro

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
18
osób dodało do Mniamlisty
18
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • karkówka wieprzowa, bez kości, duże plastry4 szt
  • cebula2 szt
  • ostra czerwona papryka1 szt
  • masło klarowane1 łyżka
  • pieprz ziołowy1 łyżeczka
  • Krok 1

    Ładne, chude plastry karkówki oprósz pieprzem i skrop przyprawą Delikat. Cebule i papryczkę oczyść, pokrój niezbyt drobno.
  • Krok 2

    Na patelni rozgrzej masło, zrumień mięso z obu stron. Dodaj cebulę i chili, podsmaż. Wlej ok. 1/2 szklanki gorącej wody, dodaj kostkę mięsną i duś aż mięso zmięknie. Na koniec dopraw sosem w proszku i duś jeszcze chwilę.
  • Krok 3

    Podawaj z jarzynką albo surówką i ryżem.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos do pieczeni z cebulką KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

142
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie
3
osoby dodały do Mniamlisty
60''
3
Średnie
38
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie
99
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe