Karczek duszony na ostro

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ładne, chude plastry karkówki oprósz pieprzem i skrop przyprawą Delikat. Cebule i papryczkę oczyść, pokrój niezbyt drobno.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło, zrumień mięso z obu stron. Dodaj cebulę i chili, podsmaż. Wlej ok. 1/2 szklanki gorącej wody, dodaj kostkę mięsną i duś aż mięso zmięknie. Na koniec dopraw sosem w proszku i duś jeszcze chwilę.

Krok 3

Podawaj z jarzynką albo surówką i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej