Karczek duszony na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karczek duszony na ostro

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ładne, chude plastry karkówki oprósz pieprzem i skrop przyprawą Delikat. Cebule i papryczkę oczyść, pokrój niezbyt drobno.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło, zrumień mięso z obu stron. Dodaj cebulę i chili, podsmaż. Wlej ok. 1/2 szklanki gorącej wody, dodaj kostkę mięsną i duś aż mięso zmięknie. Na koniec dopraw sosem w proszku i duś jeszcze chwilę.

Krok 3

Podawaj z jarzynką albo surówką i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowane papryki
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

średnie

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej