Karczek duszony na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl

Karczek duszony na ostro

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ładne, chude plastry karkówki oprósz pieprzem i skrop przyprawą Delikat. Cebule i papryczkę oczyść, pokrój niezbyt drobno.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło, zrumień mięso z obu stron. Dodaj cebulę i chili, podsmaż. Wlej ok. 1/2 szklanki gorącej wody, dodaj kostkę mięsną i duś aż mięso zmięknie. Na koniec dopraw sosem w proszku i duś jeszcze chwilę.

Krok 3

Podawaj z jarzynką albo surówką i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej