Wyśmienity szczupak z chrzanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

null

1 sztuka

null

0.5 łyżki

1 kilogram

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego szczupaka umyj i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Ułóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce, oprósz solą i płatkami masła.

Krok 3

Piecz przez 50 minut w temperaturze 150 stopni.

Krok 4

Przełóż rybę na półmisek, a wytopiony sos przelej o rondelka.

Krok 5

Wymieszaj ze śmietaną i chrzanem, gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 6

Dodaj ocet, dopraw do smaku.

Krok 7

Przygotowanym sosem chrzanowym polej potrawę i udekoruj cieniutkimi talarkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
20 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej