Wyśmienity szczupak z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity szczupak z chrzanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

null

1 sztuka

null

0.5 łyżki

1 kilogram

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego szczupaka umyj i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Ułóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce, oprósz solą i płatkami masła.

Krok 3

Piecz przez 50 minut w temperaturze 150 stopni.

Krok 4

Przełóż rybę na półmisek, a wytopiony sos przelej o rondelka.

Krok 5

Wymieszaj ze śmietaną i chrzanem, gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 6

Dodaj ocet, dopraw do smaku.

Krok 7

Przygotowanym sosem chrzanowym polej potrawę i udekoruj cieniutkimi talarkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej