Wyśmienity szczupak z chrzanem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

null

1 sztuka

null

0.5 łyżki

1 kilogram

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego szczupaka umyj i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Ułóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce, oprósz solą i płatkami masła.

Krok 3

Piecz przez 50 minut w temperaturze 150 stopni.

Krok 4

Przełóż rybę na półmisek, a wytopiony sos przelej o rondelka.

Krok 5

Wymieszaj ze śmietaną i chrzanem, gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 6

Dodaj ocet, dopraw do smaku.

Krok 7

Przygotowanym sosem chrzanowym polej potrawę i udekoruj cieniutkimi talarkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej