
Składniki
1 szklanka
null
null
1 sztuka
null
0.5 łyżki
1 kilogram
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszonego szczupaka umyj i pokrój w dzwonka.
Krok 2
Ułóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce, oprósz solą i płatkami masła.
Krok 3
Piecz przez 50 minut w temperaturze 150 stopni.
Krok 4
Przełóż rybę na półmisek, a wytopiony sos przelej o rondelka.
Krok 5
Wymieszaj ze śmietaną i chrzanem, gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 6
Dodaj ocet, dopraw do smaku.
Krok 7
Przygotowanym sosem chrzanowym polej potrawę i udekoruj cieniutkimi talarkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej