Wyśmienity szczupak z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity szczupak z chrzanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

null

1 sztuka

null

0.5 łyżki

1 kilogram

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego szczupaka umyj i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Ułóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce, oprósz solą i płatkami masła.

Krok 3

Piecz przez 50 minut w temperaturze 150 stopni.

Krok 4

Przełóż rybę na półmisek, a wytopiony sos przelej o rondelka.

Krok 5

Wymieszaj ze śmietaną i chrzanem, gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 6

Dodaj ocet, dopraw do smaku.

Krok 7

Przygotowanym sosem chrzanowym polej potrawę i udekoruj cieniutkimi talarkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity szczupak z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej