
Składniki
1 szklanka
null
null
1 sztuka
null
0.5 łyżki
1 kilogram
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszonego szczupaka umyj i pokrój w dzwonka.
Krok 2
Ułóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce, oprósz solą i płatkami masła.
Krok 3
Piecz przez 50 minut w temperaturze 150 stopni.
Krok 4
Przełóż rybę na półmisek, a wytopiony sos przelej o rondelka.
Krok 5
Wymieszaj ze śmietaną i chrzanem, gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 6
Dodaj ocet, dopraw do smaku.
Krok 7
Przygotowanym sosem chrzanowym polej potrawę i udekoruj cieniutkimi talarkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























