
Składniki
1 szklanka
null
null
1 sztuka
null
0.5 łyżki
1 kilogram
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszonego szczupaka umyj i pokrój w dzwonka.
Krok 2
Ułóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce, oprósz solą i płatkami masła.
Krok 3
Piecz przez 50 minut w temperaturze 150 stopni.
Krok 4
Przełóż rybę na półmisek, a wytopiony sos przelej o rondelka.
Krok 5
Wymieszaj ze śmietaną i chrzanem, gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 6
Dodaj ocet, dopraw do smaku.
Krok 7
Przygotowanym sosem chrzanowym polej potrawę i udekoruj cieniutkimi talarkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej