
Składniki
null
null
null
3 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
450 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mrożoną chińską mieszankę ugotuj według przepisu na opakowaniu, osącz i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 2
Mintaja umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem i potnij w dość dużą kostkę. Obtocz w mące.
Krok 3
Pozostałą mąkę dodaj do ubitych na sztywną pianę białek, dopraw do smaku. Posiekaj dymkę i ostrożnie wymieszaj z białkami.
Krok 4
Zanurzaj kawałki ryby w tak przygotowanym cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 5
Kulki rybne podawaj razem z chińską mieszanką warzywną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej