Chińskie kulki z ryby z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie kulki z ryby z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

3 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

450 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożoną chińską mieszankę ugotuj według przepisu na opakowaniu, osącz i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 2

Mintaja umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem i potnij w dość dużą kostkę. Obtocz w mące.

Krok 3

Pozostałą mąkę dodaj do ubitych na sztywną pianę białek, dopraw do smaku. Posiekaj dymkę i ostrożnie wymieszaj z białkami.

Krok 4

Zanurzaj kawałki ryby w tak przygotowanym cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 5

Kulki rybne podawaj razem z chińską mieszanką warzywną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej