Chińskie kulki z ryby z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

3 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

450 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożoną chińską mieszankę ugotuj według przepisu na opakowaniu, osącz i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 2

Mintaja umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem i potnij w dość dużą kostkę. Obtocz w mące.

Krok 3

Pozostałą mąkę dodaj do ubitych na sztywną pianę białek, dopraw do smaku. Posiekaj dymkę i ostrożnie wymieszaj z białkami.

Krok 4

Zanurzaj kawałki ryby w tak przygotowanym cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 5

Kulki rybne podawaj razem z chińską mieszanką warzywną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie kulki z ryby z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej