Smaczne sznycelki ze śledzi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne sznycelki ze śledzi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

null

0.5 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie umyj dokładnie, oczyść, zdejmij skórę i odfiletuj.

Krok 2

Bułkę namocz w mleku i odciśnij.

Krok 3

Bułkę zmiel razem ze śledziami przez maszynkę, wymieszaj z posiekaną drobno cebulą i 2 jajkami.

Krok 4

Dopraw do smaku, wyrób na gładką masę i formuj małe sznycelki.

Krok 5

Obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej