
Składniki
2 sztuki
null
null
null
null
0.5 szklanki
4 sztuki
1 sztuka
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie umyj dokładnie, oczyść, zdejmij skórę i odfiletuj.
Krok 2
Bułkę namocz w mleku i odciśnij.
Krok 3
Bułkę zmiel razem ze śledziami przez maszynkę, wymieszaj z posiekaną drobno cebulą i 2 jajkami.
Krok 4
Dopraw do smaku, wyrób na gładką masę i formuj małe sznycelki.
Krok 5
Obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej