Smaczne sznycelki ze śledzi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne sznycelki ze śledzi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

null

0.5 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie umyj dokładnie, oczyść, zdejmij skórę i odfiletuj.

Krok 2

Bułkę namocz w mleku i odciśnij.

Krok 3

Bułkę zmiel razem ze śledziami przez maszynkę, wymieszaj z posiekaną drobno cebulą i 2 jajkami.

Krok 4

Dopraw do smaku, wyrób na gładką masę i formuj małe sznycelki.

Krok 5

Obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej