Smaczne sznycelki ze śledzi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne sznycelki ze śledzi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

null

0.5 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie umyj dokładnie, oczyść, zdejmij skórę i odfiletuj.

Krok 2

Bułkę namocz w mleku i odciśnij.

Krok 3

Bułkę zmiel razem ze śledziami przez maszynkę, wymieszaj z posiekaną drobno cebulą i 2 jajkami.

Krok 4

Dopraw do smaku, wyrób na gładką masę i formuj małe sznycelki.

Krok 5

Obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej