Smaczne sznycelki ze śledzi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne sznycelki ze śledzi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

null

0.5 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie umyj dokładnie, oczyść, zdejmij skórę i odfiletuj.

Krok 2

Bułkę namocz w mleku i odciśnij.

Krok 3

Bułkę zmiel razem ze śledziami przez maszynkę, wymieszaj z posiekaną drobno cebulą i 2 jajkami.

Krok 4

Dopraw do smaku, wyrób na gładką masę i formuj małe sznycelki.

Krok 5

Obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne sznycelki ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej