
Składniki
2 sztuki
null
null
null
null
0.5 szklanki
4 sztuki
1 sztuka
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie umyj dokładnie, oczyść, zdejmij skórę i odfiletuj.
Krok 2
Bułkę namocz w mleku i odciśnij.
Krok 3
Bułkę zmiel razem ze śledziami przez maszynkę, wymieszaj z posiekaną drobno cebulą i 2 jajkami.
Krok 4
Dopraw do smaku, wyrób na gładką masę i formuj małe sznycelki.
Krok 5
Obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej