Aromatyczne, pieczone cietrzewie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cietrzewie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

null

3 łyżki

null

null

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ptaki marynuj w occie przez kilka dni.

Krok 2

Przed upieczeniem sparz gorącym octem.

Krok 3

Posmaruj oliwą, dopraw solą, naszpikuj słoniną i polej masłem oraz śmietaną. Upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cietrzewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cietrzewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cietrzewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cietrzewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cietrzewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cietrzewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cietrzewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cietrzewie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka fajita z kurczaka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej