Składniki
1 sztuka
3 sztuki
null
3 łyżki
null
null
4 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ptaki marynuj w occie przez kilka dni.
Krok 2
Przed upieczeniem sparz gorącym octem.
Krok 3
Posmaruj oliwą, dopraw solą, naszpikuj słoniną i polej masłem oraz śmietaną. Upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
3 osoby oglądają przepis: 
Pieczeń ze schabu w glazurze z dżemu morelowego z cebulą i jabłkiem
120 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej