
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
null
3 łyżki
null
null
4 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ptaki marynuj w occie przez kilka dni.
Krok 2
Przed upieczeniem sparz gorącym octem.
Krok 3
Posmaruj oliwą, dopraw solą, naszpikuj słoniną i polej masłem oraz śmietaną. Upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej