Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem
łatwe
785 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
500 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżeczki
50 gramów
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oprósz Przyprawą do mięs Knorr, następnie pokrój pod dużym kątem na grube steki i oprósz mąką.

Krok 2
Obsmaż ze wszystkich stron w rozgrzanym garnku. Przełóż na chwilę do innego naczynia. W tym samym garnku podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy, smaż około 2 min., ciągle mieszając. Dodaj ocet balsamiczny i miód. Całość gotuj, aż ocet zupełnie odparuje.

Krok 3
Dodaj do garnka z powrotem mięso i wlej 500 ml wody – zagotuj. Następnie dodaj ziele angielskie, liście laurowe oraz Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak potrawy. Polędwiczki duś na wolnym ogniu około 20 minut. Gotowe danie podawaj np. z ziemniaczanym puree.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej