Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem
łatwe
789 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
500 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżeczki
50 gramów
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oprósz Przyprawą do mięs Knorr, następnie pokrój pod dużym kątem na grube steki i oprósz mąką.

Krok 2
Obsmaż ze wszystkich stron w rozgrzanym garnku. Przełóż na chwilę do innego naczynia. W tym samym garnku podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy, smaż około 2 min., ciągle mieszając. Dodaj ocet balsamiczny i miód. Całość gotuj, aż ocet zupełnie odparuje.

Krok 3
Dodaj do garnka z powrotem mięso i wlej 500 ml wody – zagotuj. Następnie dodaj ziele angielskie, liście laurowe oraz Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak potrawy. Polędwiczki duś na wolnym ogniu około 20 minut. Gotowe danie podawaj np. z ziemniaczanym puree.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej