Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

42

565 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

722 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

685 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

500 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżeczki

50 gramów

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oprósz Przyprawą do mięs Knorr, następnie pokrój pod dużym kątem na grube steki i oprósz mąką.

Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem - Krok 1

Krok 2

Obsmaż ze wszystkich stron w rozgrzanym garnku. Przełóż na chwilę do innego naczynia. W tym samym garnku podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy, smaż około 2 min., ciągle mieszając. Dodaj ocet balsamiczny i miód. Całość gotuj, aż ocet zupełnie odparuje.

Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem - Krok 2

Krok 3

Dodaj do garnka z powrotem mięso i wlej 500 ml wody – zagotuj. Następnie dodaj ziele angielskie, liście laurowe oraz Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak potrawy. Polędwiczki duś na wolnym ogniu około 20 minut. Gotowe danie podawaj np. z ziemniaczanym puree.

Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Jukucz

    Jukucz , 13.08.2020

    Bardzo dobre, z ziemniakami pieczonymi, może być ketchup i ocet winny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Gruszczynski

    Wojtek Gruszczynski , 31.07.2019

    wygląda smacznie i jest łatwe w wykonaniu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Czyz

    Janusz Czyz , 04.07.2017

    rewelacja ,sos kosmos

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eliza Nikol Marzec

    Eliza Nikol Marzec , 03.04.2016

    Super danie na pewno zrobię je jeszcze nie raz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lena Polok

    Lena Polok , 19.06.2015

    Wyśmienite danie. Dużo pysznego sosu a przepis już na stałe w naszym domu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe duszone z octem balsamicznym i miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej