Ryba zapiekana z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana z kaszą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

10 dekagramów

0.5 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżka

20 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj, brokuły podziel na różyczki i zblanszuj. Marchew pokrój w talarki i ugotuj na półtwardo. Koperek posiekaj, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 2

Kaszę wymieszaj z marchewką, brokułami, koperkiem i serem żółtym. Włóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem.

Krok 3

Filety oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Ułóż je na kaszy z warzywami.

Krok 4

Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej