Ryba zapiekana z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana z kaszą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

10 dekagramów

0.5 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżka

20 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj, brokuły podziel na różyczki i zblanszuj. Marchew pokrój w talarki i ugotuj na półtwardo. Koperek posiekaj, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 2

Kaszę wymieszaj z marchewką, brokułami, koperkiem i serem żółtym. Włóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem.

Krok 3

Filety oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Ułóż je na kaszy z warzywami.

Krok 4

Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej