Ryba zapiekana z kaszą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 pęczka

20 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

20 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj, brokuły podziel na różyczki i zblanszuj. Marchew pokrój w talarki i ugotuj na półtwardo. Koperek posiekaj, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 1

Kaszę wymieszaj z marchewką, brokułami, koperkiem i serem żółtym. Włóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem.

Krok 1

Filety oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Ułóż je na kaszy z warzywami.

Krok 1

Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Bogracz
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej