
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżeczka
4 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę i brukselkę ugotuj w osobnych garnkach.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z przyprawą do ryb.
Krok 3
Filety oprósz solą oraz mąką. Podsmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 4
Leszcze ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na oliwie, po czym dodaj do ryby.
Krok 6
Warzywa ułóż wokół ryby, zalej wszystko śmietaną, posyp serem.
Krok 7
Włóż do piekarnika na 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej