Leszcz w jarzynach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leszcz w jarzynach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę i brukselkę ugotuj w osobnych garnkach.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z przyprawą do ryb.

Krok 3

Filety oprósz solą oraz mąką. Podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Leszcze ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na oliwie, po czym dodaj do ryby.

Krok 6

Warzywa ułóż wokół ryby, zalej wszystko śmietaną, posyp serem.

Krok 7

Włóż do piekarnika na 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej