Leszcz w jarzynach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leszcz w jarzynach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę i brukselkę ugotuj w osobnych garnkach.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z przyprawą do ryb.

Krok 3

Filety oprósz solą oraz mąką. Podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Leszcze ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na oliwie, po czym dodaj do ryby.

Krok 6

Warzywa ułóż wokół ryby, zalej wszystko śmietaną, posyp serem.

Krok 7

Włóż do piekarnika na 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej