Leszcz w jarzynach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leszcz w jarzynach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę i brukselkę ugotuj w osobnych garnkach.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z przyprawą do ryb.

Krok 3

Filety oprósz solą oraz mąką. Podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Leszcze ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na oliwie, po czym dodaj do ryby.

Krok 6

Warzywa ułóż wokół ryby, zalej wszystko śmietaną, posyp serem.

Krok 7

Włóż do piekarnika na 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet z pieczarek
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej