
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżeczka
4 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę i brukselkę ugotuj w osobnych garnkach.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z przyprawą do ryb.
Krok 3
Filety oprósz solą oraz mąką. Podsmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 4
Leszcze ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na oliwie, po czym dodaj do ryby.
Krok 6
Warzywa ułóż wokół ryby, zalej wszystko śmietaną, posyp serem.
Krok 7
Włóż do piekarnika na 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej