Kotlety mielone z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z pieczarkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

6 łyżek

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieramy, kroimy w paski i smażymy na oleju. Zostawiamy do ostygnięcia. Kroimy cebulę w kostkę, siekamy drobno koperek.

Krok 2

Mięso mieszamy z przyprawami, cebulą, koperkiem, pieczarkami i jajkami. Formujemy kotlety.

Krok 3

Obtaczamy kotlety z bułce tartej i smażymy po kilka minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej