
Składniki
1 sztuka
300 gramów
100 gramów
2 sztuki
6 łyżek
1 sztuka
1 łyżeczka
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki obieramy, kroimy w paski i smażymy na oleju. Zostawiamy do ostygnięcia. Kroimy cebulę w kostkę, siekamy drobno koperek.
Krok 2
Mięso mieszamy z przyprawami, cebulą, koperkiem, pieczarkami i jajkami. Formujemy kotlety.
Krok 3
Obtaczamy kotlety z bułce tartej i smażymy po kilka minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej