Kotlety mielone z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z pieczarkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

6 łyżek

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieramy, kroimy w paski i smażymy na oleju. Zostawiamy do ostygnięcia. Kroimy cebulę w kostkę, siekamy drobno koperek.

Krok 2

Mięso mieszamy z przyprawami, cebulą, koperkiem, pieczarkami i jajkami. Formujemy kotlety.

Krok 3

Obtaczamy kotlety z bułce tartej i smażymy po kilka minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej