Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli

Autor: malwinkas6

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

4 szczypty

2 szczypty

2 łyżki

2 szczypty

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior i brokuł podzielić na małe części i ugotować.

Krok 2

Ziemniaki pokroić w plastry i ugotować.

Krok 3

Ugotowane warzywa odsączyć i przełożyć do jednego dużego garnka i dodać śmietanę , oregano, bazylię, przyprawę Knorr, pieprz, zmiażdżone ząbki czosnku oraz starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 4

Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wsadzić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej