
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
300 mililitrów
4 szczypty
2 szczypty
2 łyżki
2 szczypty
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior i brokuł podzielić na małe części i ugotować.
Krok 2
Ziemniaki pokroić w plastry i ugotować.
Krok 3
Ugotowane warzywa odsączyć i przełożyć do jednego dużego garnka i dodać śmietanę , oregano, bazylię, przyprawę Knorr, pieprz, zmiażdżone ząbki czosnku oraz starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wsadzić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej