Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli

Autor: malwinkas6

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

4 szczypty

2 szczypty

2 łyżki

2 szczypty

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior i brokuł podzielić na małe części i ugotować.

Krok 2

Ziemniaki pokroić w plastry i ugotować.

Krok 3

Ugotowane warzywa odsączyć i przełożyć do jednego dużego garnka i dodać śmietanę , oregano, bazylię, przyprawę Knorr, pieprz, zmiażdżone ząbki czosnku oraz starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 4

Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wsadzić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej