
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
300 mililitrów
4 szczypty
2 szczypty
2 łyżki
2 szczypty
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior i brokuł podzielić na małe części i ugotować.
Krok 2
Ziemniaki pokroić w plastry i ugotować.
Krok 3
Ugotowane warzywa odsączyć i przełożyć do jednego dużego garnka i dodać śmietanę , oregano, bazylię, przyprawę Knorr, pieprz, zmiażdżone ząbki czosnku oraz starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wsadzić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej