Zapiekanka z cukinią i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z cukinią i mozzarellą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Danie fajne i proste. Szybkie i łatwe. Po prostu: ZAPIEKANKA Z CUKINIĄ I MOZZARELLĄ. Cukinię możesz zapiekać na surowo, jak w przepisie, albo wcześniej lekko zblanszować. Próbowałem też posolić ją i osuszyć, gdy puści wodę. Też jest niezła.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Zmiksuj w blenderze składniki panierki, przypraw solą i pieprzem (panierka powinna być dość ostra). Posmaruj żaroodporne naczynie oliwą i układaj w nim warstwami cukinię, mozzarellę i panierkę. Posypuj parmezanem i układaj kolejne warstwy, aż skończą ci się składniki. Na górze powinna być gruba warstwa panierki i parmezanu. Zapiekaj, aż ser ładnie się przyrumieni, a cukinia będzie miękka - sprawdzisz to nakłuwając zapiekankę spiczastym nożem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Skrzydełka z grilla
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej