Zapiekanka z cukinią i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z cukinią i mozzarellą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Danie fajne i proste. Szybkie i łatwe. Po prostu: ZAPIEKANKA Z CUKINIĄ I MOZZARELLĄ. Cukinię możesz zapiekać na surowo, jak w przepisie, albo wcześniej lekko zblanszować. Próbowałem też posolić ją i osuszyć, gdy puści wodę. Też jest niezła.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Zmiksuj w blenderze składniki panierki, przypraw solą i pieprzem (panierka powinna być dość ostra). Posmaruj żaroodporne naczynie oliwą i układaj w nim warstwami cukinię, mozzarellę i panierkę. Posypuj parmezanem i układaj kolejne warstwy, aż skończą ci się składniki. Na górze powinna być gruba warstwa panierki i parmezanu. Zapiekaj, aż ser ładnie się przyrumieni, a cukinia będzie miękka - sprawdzisz to nakłuwając zapiekankę spiczastym nożem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej