Gołębia Zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołębia Zapiekanka

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

5

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

80 dekagramów

2 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkowałam kapustę, lekko osoliłam i sparzyłam wrzątkiem, chwilkę przesmażyłam (użycie kapusty pekińskiej dodatkowo skróci czas przygotowania - szybciej się kroi i nie trzeba już smażyć).

Krok 2

Mięso mielone wyrobiłam z jajkiem i Fixem Knorr Gołąbki bez zawijania.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym układałam warstwami kapustę, ryż i mięso każdą warstwę obficie zalewając ostrym ketchupem.

Krok 4

Piekłam około godziny w 180 stopniach.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej