
Składniki
1 sztuka
80 dekagramów
2 opakowania
1 opakowanie
1 sztuka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkowałam kapustę, lekko osoliłam i sparzyłam wrzątkiem, chwilkę przesmażyłam (użycie kapusty pekińskiej dodatkowo skróci czas przygotowania - szybciej się kroi i nie trzeba już smażyć).
Krok 2
Mięso mielone wyrobiłam z jajkiem i Fixem Knorr Gołąbki bez zawijania.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym układałam warstwami kapustę, ryż i mięso każdą warstwę obficie zalewając ostrym ketchupem.
Krok 4
Piekłam około godziny w 180 stopniach.
Krok 5
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej