Gołębia Zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gołębia Zapiekanka

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

5

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

80 dekagramów

2 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkowałam kapustę, lekko osoliłam i sparzyłam wrzątkiem, chwilkę przesmażyłam (użycie kapusty pekińskiej dodatkowo skróci czas przygotowania - szybciej się kroi i nie trzeba już smażyć).

Krok 2

Mięso mielone wyrobiłam z jajkiem i Fixem Knorr Gołąbki bez zawijania.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym układałam warstwami kapustę, ryż i mięso każdą warstwę obficie zalewając ostrym ketchupem.

Krok 4

Piekłam około godziny w 180 stopniach.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ratatuj à la moussaka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej