Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym
średnie
17 osób zapisało

Składniki
4 litry
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj przez 8 minut.
Krok 2
Pieczarki obierz i dokładnie opłucz. Następnie pokrój w paski i smaż przez 10 minut na 2 łyżkach oleju roślinnego. Dodaj pokrojony w krążki por i smaż razem jeszcze przez 5 minut.
Krok 3
Do pieczarek i pora dodaj przyprawę w mini kostkach Knorr - pietruszka, pieprz mielony, lubczyk suszony oraz posiekany koperek.
Krok 4
Całość zalej jogurtem i energicznie mieszaj cały czas podgrzewając.
Krok 5
Na talerzu wyłóż makaron, kilka różyczek brokuła i polej wierzch sosem pieczarkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































