Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

520

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

1 szczypta

1 sztuka

4 litry

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj przez 8 minut.

Krok 2

Pieczarki obierz i dokładnie opłucz. Następnie pokrój w paski i smaż przez 10 minut na 2 łyżkach oleju roślinnego. Dodaj pokrojony w krążki por i smaż razem jeszcze przez 5 minut.

Krok 3

Do pieczarek i pora dodaj przyprawę w mini kostkach Knorr - pietruszka, pieprz mielony, lubczyk suszony oraz posiekany koperek.

Krok 4

Całość zalej jogurtem i energicznie mieszaj cały czas podgrzewając.

Krok 5

Na talerzu wyłóż makaron, kilka różyczek brokuła i polej wierzch sosem pieczarkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej