Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym
średnie
17 osób zapisało

Składniki
4 litry
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj przez 8 minut.
Krok 2
Pieczarki obierz i dokładnie opłucz. Następnie pokrój w paski i smaż przez 10 minut na 2 łyżkach oleju roślinnego. Dodaj pokrojony w krążki por i smaż razem jeszcze przez 5 minut.
Krok 3
Do pieczarek i pora dodaj przyprawę w mini kostkach Knorr - pietruszka, pieprz mielony, lubczyk suszony oraz posiekany koperek.
Krok 4
Całość zalej jogurtem i energicznie mieszaj cały czas podgrzewając.
Krok 5
Na talerzu wyłóż makaron, kilka różyczek brokuła i polej wierzch sosem pieczarkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej