Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 litry

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj przez 8 minut.

Krok 2

Pieczarki obierz i dokładnie opłucz. Następnie pokrój w paski i smaż przez 10 minut na 2 łyżkach oleju roślinnego. Dodaj pokrojony w krążki por i smaż razem jeszcze przez 5 minut.

Krok 3

Do pieczarek i pora dodaj przyprawę w mini kostkach Knorr - pietruszka, pieprz mielony, lubczyk suszony oraz posiekany koperek.

Krok 4

Całość zalej jogurtem i energicznie mieszaj cały czas podgrzewając.

Krok 5

Na talerzu wyłóż makaron, kilka różyczek brokuła i polej wierzch sosem pieczarkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej