Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

1 szczypta

1 sztuka

4 litry

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj przez 8 minut.

Krok 2

Pieczarki obierz i dokładnie opłucz. Następnie pokrój w paski i smaż przez 10 minut na 2 łyżkach oleju roślinnego. Dodaj pokrojony w krążki por i smaż razem jeszcze przez 5 minut.

Krok 3

Do pieczarek i pora dodaj przyprawę w mini kostkach Knorr - pietruszka, pieprz mielony, lubczyk suszony oraz posiekany koperek.

Krok 4

Całość zalej jogurtem i energicznie mieszaj cały czas podgrzewając.

Krok 5

Na talerzu wyłóż makaron, kilka różyczek brokuła i polej wierzch sosem pieczarkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z brokułami i sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej