
Składniki
800 gramów
2 łyżki
50 gramów
150 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w plastry. Ocet połącz z olejem i sokiem z cytryny. Dodaj liść laurowy, pieprz, skórkę cytrynową oraz Przyprawę do wieprzowiny Knorr.
Krok 2
Po tym czasie wyjmij baraninę i nadziej ją paskami z boczku.
Krok 3
Całość włóż do żaroodpornego naczynia i zalej roztopionym smalcem oraz marynatą.
Krok 4
Piecz w piekarniku, co jakiś czas podlewając wytwarzającym się sokiem. Gdy mięso zrobi się miękkie, polej je śmietaną i odstaw jeszcze na kilka chwil do piekarnika.
Krok 5
Gotową marynatą natrzyj udziec i odstaw na 3 dni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej