Baranina po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina po myśliwsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

50 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w plastry. Ocet połącz z olejem i sokiem z cytryny. Dodaj liść laurowy, pieprz, skórkę cytrynową oraz Przyprawę do wieprzowiny Knorr.

Krok 2

Po tym czasie wyjmij baraninę i nadziej ją paskami z boczku.

Krok 3

Całość włóż do żaroodpornego naczynia i zalej roztopionym smalcem oraz marynatą.

Krok 4

Piecz w piekarniku, co jakiś czas podlewając wytwarzającym się sokiem. Gdy mięso zrobi się miękkie, polej je śmietaną i odstaw jeszcze na kilka chwil do piekarnika.

Krok 5

Gotową marynatą natrzyj udziec i odstaw na 3 dni.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej