Baranina po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina po myśliwsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

50 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w plastry. Ocet połącz z olejem i sokiem z cytryny. Dodaj liść laurowy, pieprz, skórkę cytrynową oraz Przyprawę do wieprzowiny Knorr.

Krok 2

Po tym czasie wyjmij baraninę i nadziej ją paskami z boczku.

Krok 3

Całość włóż do żaroodpornego naczynia i zalej roztopionym smalcem oraz marynatą.

Krok 4

Piecz w piekarniku, co jakiś czas podlewając wytwarzającym się sokiem. Gdy mięso zrobi się miękkie, polej je śmietaną i odstaw jeszcze na kilka chwil do piekarnika.

Krok 5

Gotową marynatą natrzyj udziec i odstaw na 3 dni.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej