Zielone kluchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielone kluchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, wodę i jajko roztrzep i wsyp tyle mąki, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany.

Krok 2

Do ciasta dodaj 2 łyżki oliwy i szpinak. Ciasto odstaw na kilka minut.

Krok 3

Usmaż naleśniki i pokrój je w paski.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej