Zielone kluchy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zielone kluchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, wodę i jajko roztrzep i wsyp tyle mąki, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany.

Krok 2

Do ciasta dodaj 2 łyżki oliwy i szpinak. Ciasto odstaw na kilka minut.

Krok 3

Usmaż naleśniki i pokrój je w paski.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Napój cytrynowo-imbirowy
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej