
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szklanka
2 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko, wodę i jajko roztrzep i wsyp tyle mąki, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Krok 2
Do ciasta dodaj 2 łyżki oliwy i szpinak. Ciasto odstaw na kilka minut.
Krok 3
Usmaż naleśniki i pokrój je w paski.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej