Zielone kluchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

28

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, wodę i jajko roztrzep i wsyp tyle mąki, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany.

Krok 2

Do ciasta dodaj 2 łyżki oliwy i szpinak. Ciasto odstaw na kilka minut.

Krok 3

Usmaż naleśniki i pokrój je w paski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej