
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szklanka
2 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko, wodę i jajko roztrzep i wsyp tyle mąki, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Krok 2
Do ciasta dodaj 2 łyżki oliwy i szpinak. Ciasto odstaw na kilka minut.
Krok 3
Usmaż naleśniki i pokrój je w paski.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej