
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szklanka
2 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko, wodę i jajko roztrzep i wsyp tyle mąki, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Krok 2
Do ciasta dodaj 2 łyżki oliwy i szpinak. Ciasto odstaw na kilka minut.
Krok 3
Usmaż naleśniki i pokrój je w paski.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej