Zielone kluchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielone kluchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, wodę i jajko roztrzep i wsyp tyle mąki, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany.

Krok 2

Do ciasta dodaj 2 łyżki oliwy i szpinak. Ciasto odstaw na kilka minut.

Krok 3

Usmaż naleśniki i pokrój je w paski.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielone kluchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej