Krem z dyni z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z dyni z grzankami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynie oczyść i obierz. Pokrój w kostkę. Włóż do garnka i zalej wrzątkiem do 1/3 wysokości. Dodaj kostkę bulionu cielęcego. Wymieszaj dokładnie.

Krok 2

Dodaj drobno posiekane szalotki i całe.gałązki tymianku. Gotuj pod przykryciem aż dynia zmięknie.

Krok 3

Zmiksuj całość doprawiając pieprzem do smaku. Jeśli jest zbyt gęsta dodaj wody. Rozlej do miseczek, posyp serem i grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z dyni z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej