
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
1 kilogram
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynie oczyść i obierz. Pokrój w kostkę. Włóż do garnka i zalej wrzątkiem do 1/3 wysokości. Dodaj kostkę bulionu cielęcego. Wymieszaj dokładnie.
Krok 2
Dodaj drobno posiekane szalotki i całe.gałązki tymianku. Gotuj pod przykryciem aż dynia zmięknie.
Krok 3
Zmiksuj całość doprawiając pieprzem do smaku. Jeśli jest zbyt gęsta dodaj wody. Rozlej do miseczek, posyp serem i grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej