
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
1 kilogram
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynie oczyść i obierz. Pokrój w kostkę. Włóż do garnka i zalej wrzątkiem do 1/3 wysokości. Dodaj kostkę bulionu cielęcego. Wymieszaj dokładnie.
Krok 2
Dodaj drobno posiekane szalotki i całe.gałązki tymianku. Gotuj pod przykryciem aż dynia zmięknie.
Krok 3
Zmiksuj całość doprawiając pieprzem do smaku. Jeśli jest zbyt gęsta dodaj wody. Rozlej do miseczek, posyp serem i grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej