
Składniki
3 szklanki
1 szklanka
4 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
250 gramów
1 opakowanie
400 gramów
3 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić.Dodać cukier oraz żółtka.Wszystko zmiksować.Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 2
Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15-20 min.w temp. 180 stopni.
Krok 3
Jajka sparzyć, odzielić żółtka od białek. Masło, cukier, żółtka utrzeć na pulchną masę, następnie dodać ser śmietankowy i dalej ucierać. Galaretki ropuścić w szklance gorącej wody.
Krok 4
Do masy serowej dodać gęstniejącą cytrynową galaretkę i dokładnie wymieszać. Masę wykładamy na biszkopt.
Krok 5
Białka ubić na sztywną pianę dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijać.Następnie dodajemy gęstniejąca czerwoną galaretkę, delikatnie mieszamy. Wykładamy na masę serową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej