
Składniki
3 szklanki
1 szklanka
4 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
250 gramów
1 opakowanie
400 gramów
3 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić.Dodać cukier oraz żółtka.Wszystko zmiksować.Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 2
Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15-20 min.w temp. 180 stopni.
Krok 3
Jajka sparzyć, odzielić żółtka od białek. Masło, cukier, żółtka utrzeć na pulchną masę, następnie dodać ser śmietankowy i dalej ucierać. Galaretki ropuścić w szklance gorącej wody.
Krok 4
Do masy serowej dodać gęstniejącą cytrynową galaretkę i dokładnie wymieszać. Masę wykładamy na biszkopt.
Krok 5
Białka ubić na sztywną pianę dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijać.Następnie dodajemy gęstniejąca czerwoną galaretkę, delikatnie mieszamy. Wykładamy na masę serową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej