Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone z kurczaka wymieszać z połową bułki tartej, jajkiem, posiekaną drobno cebulą i lubczykiem, solą, pieprzem praz przyprawą w mini kostkach pietruszka Knorr.

Krok 2

Uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.

Krok 3

Podawać z ziemniakami i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszkąKotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką

Lubczyk sprawdzi się jako dodatek do wielu dań mięsnych. W połączeniu z natką pietruszki zapewni potrawom intensywnie ziołowy smak i aromat. Z powodzeniem użyjesz go do przygotowania kotletów z kurczaka. Do masy mięsnej dodaj jajko, posiekane świeże zioła i odrobinę bułki tartej. Całość dopraw szczyptą świeżo zmielonego pieprzu. Do drobiu możesz również dodać zeszkloną na patelni cebulę z czosnkiem oraz ostrą lub słodką paprykę. Uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej lub pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Następnie smaż je na patelni do osiągnięcia złocistego koloru. Serwuj je z gotowanymi ziemniakami, purée, kaszą lub ryżem. Nie zapomnij również o warzywnych dodatkach. Kotlety będą dobrze smakować z surówką z kiszonej lub czerwonej kapusty, marynowanymi buraczkami czy prostą sałatką z pomidorów, ogórków, papryki i rzodkiewki. W zimie serwuj je z kiszonymi ogórkami, korniszonami lub marynowanymi grzybami. Koniecznie wypróbuj nasz sprawdzony przepis na smaczne i szybkie danie obiadowe.