Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone z kurczaka wymieszać z połową bułki tartej, jajkiem, posiekaną drobno cebulą i lubczykiem, solą, pieprzem praz przyprawą w mini kostkach pietruszka Knorr.

Krok 2

Uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.

Krok 3

Podawać z ziemniakami i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszkąKotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką

Lubczyk sprawdzi się jako dodatek do wielu dań mięsnych. W połączeniu z natką pietruszki zapewni potrawom intensywnie ziołowy smak i aromat. Z powodzeniem użyjesz go do przygotowania kotletów z kurczaka. Do masy mięsnej dodaj jajko, posiekane świeże zioła i odrobinę bułki tartej. Całość dopraw szczyptą świeżo zmielonego pieprzu. Do drobiu możesz również dodać zeszkloną na patelni cebulę z czosnkiem oraz ostrą lub słodką paprykę. Uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej lub pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Następnie smaż je na patelni do osiągnięcia złocistego koloru. Serwuj je z gotowanymi ziemniakami, purée, kaszą lub ryżem. Nie zapomnij również o warzywnych dodatkach. Kotlety będą dobrze smakować z surówką z kiszonej lub czerwonej kapusty, marynowanymi buraczkami czy prostą sałatką z pomidorów, ogórków, papryki i rzodkiewki. W zimie serwuj je z kiszonymi ogórkami, korniszonami lub marynowanymi grzybami. Koniecznie wypróbuj nasz sprawdzony przepis na smaczne i szybkie danie obiadowe.