Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką
średnie
21 osób zapisało

Składniki
500 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone z kurczaka wymieszać z połową bułki tartej, jajkiem, posiekaną drobno cebulą i lubczykiem, solą, pieprzem praz przyprawą w mini kostkach pietruszka Knorr.
Krok 2
Uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
Krok 3
Podawać z ziemniakami i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką
Lubczyk sprawdzi się jako dodatek do wielu dań mięsnych. W połączeniu z natką pietruszki zapewni potrawom intensywnie ziołowy smak i aromat. Z powodzeniem użyjesz go do przygotowania kotletów z kurczaka. Do masy mięsnej dodaj jajko, posiekane świeże zioła i odrobinę bułki tartej. Całość dopraw szczyptą świeżo zmielonego pieprzu. Do drobiu możesz również dodać zeszkloną na patelni cebulę z czosnkiem oraz ostrą lub słodką paprykę. Uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej lub pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Następnie smaż je na patelni do osiągnięcia złocistego koloru. Serwuj je z gotowanymi ziemniakami, purée, kaszą lub ryżem. Nie zapomnij również o warzywnych dodatkach. Kotlety będą dobrze smakować z surówką z kiszonej lub czerwonej kapusty, marynowanymi buraczkami czy prostą sałatką z pomidorów, ogórków, papryki i rzodkiewki. W zimie serwuj je z kiszonymi ogórkami, korniszonami lub marynowanymi grzybami. Koniecznie wypróbuj nasz sprawdzony przepis na smaczne i szybkie danie obiadowe.