Składniki
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 szklanka
1 plaster
10 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojone pomidory zmiksuj w blenderze z odciśniętym chlebem i czosnkiem.
Krok 2
Wlej stopniowo oliwę. Dopraw solą i zmiksuj na gładką masę.
Krok 3
Masę przełóż do miseczki, przykryj folią i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Krok 4
Przed podaniem salmorejo (tak nazywa się potrawa) wyłóż na półmisek. Udekoruj szynką, papryką, rzodkiewką i ogórkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej