Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 plaster

10 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojone pomidory zmiksuj w blenderze z odciśniętym chlebem i czosnkiem.

Krok 2

Wlej stopniowo oliwę. Dopraw solą i zmiksuj na gładką masę.

Krok 3

Masę przełóż do miseczki, przykryj folią i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Krok 4

Przed podaniem salmorejo (tak nazywa się potrawa) wyłóż na półmisek. Udekoruj szynką, papryką, rzodkiewką i ogórkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej