Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 plaster

10 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojone pomidory zmiksuj w blenderze z odciśniętym chlebem i czosnkiem.

Krok 2

Wlej stopniowo oliwę. Dopraw solą i zmiksuj na gładką masę.

Krok 3

Masę przełóż do miseczki, przykryj folią i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Krok 4

Przed podaniem salmorejo (tak nazywa się potrawa) wyłóż na półmisek. Udekoruj szynką, papryką, rzodkiewką i ogórkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej