Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 plaster

10 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojone pomidory zmiksuj w blenderze z odciśniętym chlebem i czosnkiem.

Krok 2

Wlej stopniowo oliwę. Dopraw solą i zmiksuj na gładką masę.

Krok 3

Masę przełóż do miseczki, przykryj folią i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Krok 4

Przed podaniem salmorejo (tak nazywa się potrawa) wyłóż na półmisek. Udekoruj szynką, papryką, rzodkiewką i ogórkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej