Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 plaster

10 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojone pomidory zmiksuj w blenderze z odciśniętym chlebem i czosnkiem.

Krok 2

Wlej stopniowo oliwę. Dopraw solą i zmiksuj na gładką masę.

Krok 3

Masę przełóż do miseczki, przykryj folią i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Krok 4

Przed podaniem salmorejo (tak nazywa się potrawa) wyłóż na półmisek. Udekoruj szynką, papryką, rzodkiewką i ogórkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsty chłodnik z chleba i z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej