Chłodnik wiejski ze szczawiem i rzodkiewką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik wiejski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

1 litr

1 szklanka

1 pęczek

200 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczypiorek i cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Rzodkiewkę pokrój w półplasterki.

Krok 3

Szczaw drobno posiekaj.

Krok 4

Maślankę lekko ubij ze śmietaną, dodaj wszystkie składniki, dopraw, wymieszaj i podaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej