Chłodnik wiejski ze szczawiem i rzodkiewką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik wiejski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

1 litr

1 szklanka

1 pęczek

200 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczypiorek i cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Rzodkiewkę pokrój w półplasterki.

Krok 3

Szczaw drobno posiekaj.

Krok 4

Maślankę lekko ubij ze śmietaną, dodaj wszystkie składniki, dopraw, wymieszaj i podaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej