
Składniki
1 pęczek
1 sztuka
1 pęczek
1 litr
1 szklanka
1 pęczek
200 gramów
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szczypiorek i cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Rzodkiewkę pokrój w półplasterki.
Krok 3
Szczaw drobno posiekaj.
Krok 4
Maślankę lekko ubij ze śmietaną, dodaj wszystkie składniki, dopraw, wymieszaj i podaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej