Chłodnik wiejski ze szczawiem i rzodkiewką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik wiejski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

1 litr

1 szklanka

1 pęczek

200 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczypiorek i cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Rzodkiewkę pokrój w półplasterki.

Krok 3

Szczaw drobno posiekaj.

Krok 4

Maślankę lekko ubij ze śmietaną, dodaj wszystkie składniki, dopraw, wymieszaj i podaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Murzynek z powidłami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej