Chłodnik wiejski ze szczawiem i rzodkiewką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik wiejski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

1 litr

1 szklanka

1 pęczek

200 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczypiorek i cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Rzodkiewkę pokrój w półplasterki.

Krok 3

Szczaw drobno posiekaj.

Krok 4

Maślankę lekko ubij ze śmietaną, dodaj wszystkie składniki, dopraw, wymieszaj i podaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik wiejski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej