
Składniki
1 litr
1 sztuka
150 gramów
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Maślankę wymieszaj w misce z posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr, dodaj pieprz, ocet i wymieszaj. Wstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 2
Rzodkiewkę pokrój w plasterki, szpinak w paski grubości 1 cm. Ser pokrusz na drobne kawałki.
Krok 3
W misce połącz razem wszystkie składniki. Dodaj doprawiony i schłodzony kefir - wymieszaj i wyporcjuj do miseczek. Posyp koperkiem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej