Chłodnik z maślanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z maślanki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 sztuka

150 gramów

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Maślankę wymieszaj w misce z posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr, dodaj pieprz, ocet i wymieszaj. Wstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Rzodkiewkę pokrój w plasterki, szpinak w paski grubości 1 cm. Ser pokrusz na drobne kawałki.

Krok 3

W misce połącz razem wszystkie składniki. Dodaj doprawiony i schłodzony kefir - wymieszaj i wyporcjuj do miseczek. Posyp koperkiem.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z maślanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej