Składniki
1 litr
1 sztuka
150 gramów
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Maślankę wymieszaj w misce z posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr, dodaj pieprz, ocet i wymieszaj. Wstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 2
Rzodkiewkę pokrój w plasterki, szpinak w paski grubości 1 cm. Ser pokrusz na drobne kawałki.
Krok 3
W misce połącz razem wszystkie składniki. Dodaj doprawiony i schłodzony kefir - wymieszaj i wyporcjuj do miseczek. Posyp koperkiem.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej