Tajska zupa tom ka Kai przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajska zupa tom ka Kai

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kuchni tajskiej nie ma porządnych przepisów, ważenia produktów, czasu przygotowania. Trzeba po prostu tak połączyć kilka składników, aby coś powstało. Na przykład TAJSKA ZUPA TOM KA KAI. A może coś kompletnie innego.

Krok 2

Zagotuj bulion, dodaj trawę cytrynową, liście kaffir, pastę tom ka i mleko kokosowe. Wymieszaj, wrzuć chili i galgant, dodaj sos rybny, cukier i sok z cytryny. Gdy zupa ponownie się zagotuje, włóż kurczaka (kawałek po kawałku) i gotuj, aż będzie miękki. Dodaj rozgniecione korzonki kolendry, posyp posiekanymi listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej