Tajska zupa tom ka Kai przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajska zupa tom ka Kai

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kuchni tajskiej nie ma porządnych przepisów, ważenia produktów, czasu przygotowania. Trzeba po prostu tak połączyć kilka składników, aby coś powstało. Na przykład TAJSKA ZUPA TOM KA KAI. A może coś kompletnie innego.

Krok 2

Zagotuj bulion, dodaj trawę cytrynową, liście kaffir, pastę tom ka i mleko kokosowe. Wymieszaj, wrzuć chili i galgant, dodaj sos rybny, cukier i sok z cytryny. Gdy zupa ponownie się zagotuje, włóż kurczaka (kawałek po kawałku) i gotuj, aż będzie miękki. Dodaj rozgniecione korzonki kolendry, posyp posiekanymi listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej