Tajska zupa tom ka Kai przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajska zupa tom ka Kai

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kuchni tajskiej nie ma porządnych przepisów, ważenia produktów, czasu przygotowania. Trzeba po prostu tak połączyć kilka składników, aby coś powstało. Na przykład TAJSKA ZUPA TOM KA KAI. A może coś kompletnie innego.

Krok 2

Zagotuj bulion, dodaj trawę cytrynową, liście kaffir, pastę tom ka i mleko kokosowe. Wymieszaj, wrzuć chili i galgant, dodaj sos rybny, cukier i sok z cytryny. Gdy zupa ponownie się zagotuje, włóż kurczaka (kawałek po kawałku) i gotuj, aż będzie miękki. Dodaj rozgniecione korzonki kolendry, posyp posiekanymi listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej