Tajska zupa tom ka Kai

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kuchni tajskiej nie ma porządnych przepisów, ważenia produktów, czasu przygotowania. Trzeba po prostu tak połączyć kilka składników, aby coś powstało. Na przykład TAJSKA ZUPA TOM KA KAI. A może coś kompletnie innego.

Krok 2

Zagotuj bulion, dodaj trawę cytrynową, liście kaffir, pastę tom ka i mleko kokosowe. Wymieszaj, wrzuć chili i galgant, dodaj sos rybny, cukier i sok z cytryny. Gdy zupa ponownie się zagotuje, włóż kurczaka (kawałek po kawałku) i gotuj, aż będzie miękki. Dodaj rozgniecione korzonki kolendry, posyp posiekanymi listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej