Zupa krem z fasolki z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z fasolki z parmezanem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

250 gramów

1 sztuka

2 szklanki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło roztapiamy w dużym rondlu. Dodajemy fasolkę i czosnek. Przesmażamy na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 2

Dodajemy bulion i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy przez 15 minut. Miksujemy, aż do otrzymania gładkiej konsystencji.

Krok 3

Dodajemy śmietanę i parmezan i mieszamy. Podajemy posypane natką pietruszki.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa krem ze szpinaku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej