Składniki
2 łyżki
250 gramów
1 sztuka
2 szklanki
0.5 szklanki
0.25 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło roztapiamy w dużym rondlu. Dodajemy fasolkę i czosnek. Przesmażamy na małym ogniu przez kilka minut.
Krok 2
Dodajemy bulion i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy przez 15 minut. Miksujemy, aż do otrzymania gładkiej konsystencji.
Krok 3
Dodajemy śmietanę i parmezan i mieszamy. Podajemy posypane natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej