Zupa krem z fasolki z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z fasolki z parmezanem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

250 gramów

1 sztuka

2 szklanki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło roztapiamy w dużym rondlu. Dodajemy fasolkę i czosnek. Przesmażamy na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 2

Dodajemy bulion i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy przez 15 minut. Miksujemy, aż do otrzymania gładkiej konsystencji.

Krok 3

Dodajemy śmietanę i parmezan i mieszamy. Podajemy posypane natką pietruszki.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa toskańska
czas przygotowania
48 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej