
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
300 gramów
3 sztuki
200 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz mięso pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Pieczarki umyj. Mniejsze przekrój na pół, duże - na ćwiartki.

Krok 2
Smaż kurczaka, a gdy będzie rumiany, dodaj cebulę i pieczarki.

Krok 3
Wlej 300 ml wody, dodaj śmietanę oraz Fix Knorr i wymieszaj.

Krok 4
Gulasz duś około 15 minut, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj pokrojony w kostkę ogórek. Podawaj z ugotowanym ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz śmietanowy
Gulasz jest daniem popularnym nie tylko na Węgrzech, ale również w Polsce i na Bałkanach. Potrawa ta, która początkowo była pożywieniem węgierskich pasterzy, stała się kulinarnym klasykiem w wielu krajach. By zrobić gulasz według naszego przepisu potrzebujesz jedynie 30 minut – jeśli więc nie lubisz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, lub dopiero zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem, niewątpliwie jest to potrawa dla ciebie. Gulasz śmietanowy nada się zarówno na szybki domowy obiad jak i na lunch, gdyż po odgrzaniu w mikrofalówce nadal będzie wyśmienity. Możesz też uraczyć nim swoich znajomych podczas kolacji, na którą ich zaprosisz. W naszej wersji gulaszu, najczęściej wykorzystywana w tym daniu wołowina, została zastąpiona soczystym kurczakiem, który doskonale komponuje się z cebulą, pieczarkami i z ogórkami kiszonymi. Palce lizać!