Pikantny gulasz warzywny z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kiełbasy

Autor: unimen

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w 1/2 cm plasterki. Obraną cebulę pokroić w plasterki a czosnek rozgnieść z solą.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmażyć kiełbasę, stale mieszając. Dodać cebulę, czosnek,125 ml wody i bulion. Dusić bez przykrycia.

Krok 3

Dodać pozostałe składniki i dusić do zgęstnienia sosu.

Krok 4

Podawać z wiejskim chlebem lub z gotowanymi ziemniakami. Alternatywą jest dodanie białej fasoli z puszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kiełbasyGulasz z kiełbasy

Planujesz przyrządzić aromatyczny gulasz? Przygotuj go z dodatkiem kiełbasy. To potrawa, którą zrobisz znacznie szybciej od gulaszu z wieprzowiny, a jest równie smaczna. Wystarczy pokroić kiełbasę, podsmażyć ją razem z czosnkiem i cebulą, a następnie dodać wodę oraz bulion i poddusić. Na końcu dolewa się jeszcze przecier pomidorowy oraz dodaje przyprawy: słodką paprykę, czosnek i pieprz. Pod koniec gotowania możesz też dołączyć do całości świeże zioła – pietruszkę, oregano lub kolendrę. Danie będzie świetnie smakować zarówno podane z samym pieczywem, jak i w wersji obiadowej – z ziemniakami, kaszą gryczaną lub ryżem. Gulasz z kiełbasy ma delikatnie wędzony smak i jest dość pikantny. Jeśli chcesz, możesz dołączyć do niego również inne warzywa – fasolę, ciecierzycę, cukinię, paprykę, pieczarki lub bakłażany. Jako dodatek podaj surówkę z kiszonych ogórków lub białej kapusty z marchewką. Spróbuj, jak dobrze smakuje to szybkie i aromatyczne danie. Przygotuj je, korzystając z naszego przepisu!