Pikantny gulasz warzywny z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz z kiełbasy

Autor: unimen

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w 1/2 cm plasterki. Obraną cebulę pokroić w plasterki a czosnek rozgnieść z solą.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmażyć kiełbasę, stale mieszając. Dodać cebulę, czosnek,125 ml wody i bulion. Dusić bez przykrycia.

Krok 3

Dodać pozostałe składniki i dusić do zgęstnienia sosu.

Krok 4

Podawać z wiejskim chlebem lub z gotowanymi ziemniakami. Alternatywą jest dodanie białej fasoli z puszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wegetariański gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kiełbasyGulasz z kiełbasy

Planujesz przyrządzić aromatyczny gulasz? Przygotuj go z dodatkiem kiełbasy. To potrawa, którą zrobisz znacznie szybciej od gulaszu z wieprzowiny, a jest równie smaczna. Wystarczy pokroić kiełbasę, podsmażyć ją razem z czosnkiem i cebulą, a następnie dodać wodę oraz bulion i poddusić. Na końcu dolewa się jeszcze przecier pomidorowy oraz dodaje przyprawy: słodką paprykę, czosnek i pieprz. Pod koniec gotowania możesz też dołączyć do całości świeże zioła – pietruszkę, oregano lub kolendrę. Danie będzie świetnie smakować zarówno podane z samym pieczywem, jak i w wersji obiadowej – z ziemniakami, kaszą gryczaną lub ryżem. Gulasz z kiełbasy ma delikatnie wędzony smak i jest dość pikantny. Jeśli chcesz, możesz dołączyć do niego również inne warzywa – fasolę, ciecierzycę, cukinię, paprykę, pieczarki lub bakłażany. Jako dodatek podaj surówkę z kiszonych ogórków lub białej kapusty z marchewką. Spróbuj, jak dobrze smakuje to szybkie i aromatyczne danie. Przygotuj je, korzystając z naszego przepisu!