Pikantny gulasz warzywny z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kiełbasy

Autor: unimen

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w 1/2 cm plasterki. Obraną cebulę pokroić w plasterki a czosnek rozgnieść z solą.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmażyć kiełbasę, stale mieszając. Dodać cebulę, czosnek,125 ml wody i bulion. Dusić bez przykrycia.

Krok 3

Dodać pozostałe składniki i dusić do zgęstnienia sosu.

Krok 4

Podawać z wiejskim chlebem lub z gotowanymi ziemniakami. Alternatywą jest dodanie białej fasoli z puszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kiełbasyGulasz z kiełbasy

Planujesz przyrządzić aromatyczny gulasz? Przygotuj go z dodatkiem kiełbasy. To potrawa, którą zrobisz znacznie szybciej od gulaszu z wieprzowiny, a jest równie smaczna. Wystarczy pokroić kiełbasę, podsmażyć ją razem z czosnkiem i cebulą, a następnie dodać wodę oraz bulion i poddusić. Na końcu dolewa się jeszcze przecier pomidorowy oraz dodaje przyprawy: słodką paprykę, czosnek i pieprz. Pod koniec gotowania możesz też dołączyć do całości świeże zioła – pietruszkę, oregano lub kolendrę. Danie będzie świetnie smakować zarówno podane z samym pieczywem, jak i w wersji obiadowej – z ziemniakami, kaszą gryczaną lub ryżem. Gulasz z kiełbasy ma delikatnie wędzony smak i jest dość pikantny. Jeśli chcesz, możesz dołączyć do niego również inne warzywa – fasolę, ciecierzycę, cukinię, paprykę, pieczarki lub bakłażany. Jako dodatek podaj surówkę z kiszonych ogórków lub białej kapusty z marchewką. Spróbuj, jak dobrze smakuje to szybkie i aromatyczne danie. Przygotuj je, korzystając z naszego przepisu!