Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
4 łyżki
100 mililitrów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz marchewkę. Następnie dodaj mięso i smaż kilka minut.
Krok 2
Fix wymieszaj ze szklanką wody. Wlej do mięsa i duś na wolnym ogniu 10 minut.
Krok 3
Ugotowane ziemniaki podgrzej i wymieszaj ze śmietaną, 2 łyżkami margaryny i dopraw do smaku.
Krok 4
Ciasto francuskie pokrój na duże kwadraty i wyłóż nimi wgłębienia w formie do muffinów.
Krok 5
Następnie nałóż mięso i poprzykrywaj ziemniaczanym puree.
Krok 6
Wierzch każdej porcji posyp startym serem i nałóż odrobinę margaryny.
Krok 7
Formę piecz 25-30 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciasto francuskie z mięsem mielonym
Ciasto francuskie jest wykorzystywane zarówno do słodkich przekąsek, jak i wytrawnych dań. Jako drugie śniadanie lub podwieczorek świetnie sprawdzi się w połączeniu z mięsem mielonym. Żeby przyrządzić tę potrawę, zacznij od przygotowywania mięsa, np. wieprzowego. Na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i startą na tarce marchewkę. Dobrym sposobem jest także dodanie przeciśniętego przez praskę czosnku. Gdy cebula się zeszkli, dołóż mięso, po czym gotową przyprawę do wieprzowiny wymieszaj z odrobiną wody i wlej na patelnię. Tak doprawiony farsz duś na małym ogniu kilka minut. Teraz podgrzej ugotowane wcześniej ziemniaki, wymieszaj je ze śmietaną oraz margaryną i dopraw według uznania. Następnie pokrój ciasto francuskie na kwadraty i wyłóż nimi formę na muffiny. Na ciasto nałóż mięsny farsz i ziemniaki. Posyp wszystko startym żółtym serem, a na wierzch połóż odrobinę margaryny. Tak przygotowaną przekąskę włóż do nagrzanego piekarnika. Serwuj solo lub z dipami – sprawdzi się np. czosnkowy i paprykowy.