Pyszna zupa z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna zupa z dyni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 kilogram

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Marchew obierz i pokrój w plasterki.

Krok 3

Rodzynki sparz wrzątkiem.

Krok 4

Ugotuj dynię i marchewkę.

Krok 5

Gdy wystygnie – zmiksuj mikserem.

Krok 6

Dodaj mleko, wanilię i zagotuj. Uzupełnij przegotowaną wodą.

Krok 7

Rozlej na talerze. Następnie posyp rodzynkami i śliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej