
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Marchew obierz i pokrój w plasterki.
Krok 3
Rodzynki sparz wrzątkiem.
Krok 4
Ugotuj dynię i marchewkę.
Krok 5
Gdy wystygnie – zmiksuj mikserem.
Krok 6
Dodaj mleko, wanilię i zagotuj. Uzupełnij przegotowaną wodą.
Krok 7
Rozlej na talerze. Następnie posyp rodzynkami i śliwkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej