
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Marchew obierz i pokrój w plasterki.
Krok 3
Rodzynki sparz wrzątkiem.
Krok 4
Ugotuj dynię i marchewkę.
Krok 5
Gdy wystygnie – zmiksuj mikserem.
Krok 6
Dodaj mleko, wanilię i zagotuj. Uzupełnij przegotowaną wodą.
Krok 7
Rozlej na talerze. Następnie posyp rodzynkami i śliwkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej