Rosolnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosolnik

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać, pokroić w kawałki, dodać liść laurowy i gotować przez ok. 1 godzinę.

Krok 2

Kaszę perłową dobrze opłucz pod chłodną wodą. Osobno gotować 30 minut.

Krok 3

Ziemniaki obrać, pokroić, dodać do bulionu z mięsem. Gdy się zagotuje, dodać przygotowaną kaszę perłową.

Krok 4

Cebulę drobno posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce. Podsmażyć na oleju. Dodać czosnek, ogórki pokroić w kostkę i podsmażyć. Kolejno dodać pasatę pomidorową i lekko wszystko podsmażyć, dodać do zupy. Wrzucić liść laurowy, sól, pieprz, kostkę rosołową. Gotować około 10 minut. Zdjąć z ognia.

Krok 5

Koper drobno posiekać i wrzucić do zupy. Podawać z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej