
Składniki
50 gramów
400 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
0.5 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłukać, pokroić w kawałki, dodać liść laurowy i gotować przez ok. 1 godzinę.
Krok 2
Kaszę perłową dobrze opłucz pod chłodną wodą. Osobno gotować 30 minut.
Krok 3
Ziemniaki obrać, pokroić, dodać do bulionu z mięsem. Gdy się zagotuje, dodać przygotowaną kaszę perłową.
Krok 4
Cebulę drobno posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce. Podsmażyć na oleju. Dodać czosnek, ogórki pokroić w kostkę i podsmażyć. Kolejno dodać pasatę pomidorową i lekko wszystko podsmażyć, dodać do zupy. Wrzucić liść laurowy, sól, pieprz, kostkę rosołową. Gotować około 10 minut. Zdjąć z ognia.
Krok 5
Koper drobno posiekać i wrzucić do zupy. Podawać z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej