Barszcz ukraiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ukraiński

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

1 puszka

3 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej ok 2 litry wody, włóż żeberka, marchew, pietruszkę, seler w całości, liść laurowy, ziele angielskie. Przykryj, gotuj ok 1 godziny po tym czasie wyjmij mięso oraz warzywa, pokrój na drobniejsze kawałki.

Krok 2

Do przygotowanego bulionu dodaj pokrojone w drobną kostkę buraki, po ok. 10 minut dodaj ziemniaki oraz fasolę. Następnie poszatkuj drobno kapustę i dodaj wraz z pomidorami z puszki. Gotuj ok. 15 minut.

Krok 3

Do zupy dodaj pokrojone na mniejsze części żeberko, sok z cytryny, kwaśną śmietanę.

Krok 4

Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, na koniec posypujemy świeżo posiekanym koperkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej