
Składniki
0.5 sztuki
3 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 pęczek
2 łyżki
1 puszka
3 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej ok 2 litry wody, włóż żeberka, marchew, pietruszkę, seler w całości, liść laurowy, ziele angielskie. Przykryj, gotuj ok 1 godziny po tym czasie wyjmij mięso oraz warzywa, pokrój na drobniejsze kawałki.
Krok 2
Do przygotowanego bulionu dodaj pokrojone w drobną kostkę buraki, po ok. 10 minut dodaj ziemniaki oraz fasolę. Następnie poszatkuj drobno kapustę i dodaj wraz z pomidorami z puszki. Gotuj ok. 15 minut.
Krok 3
Do zupy dodaj pokrojone na mniejsze części żeberko, sok z cytryny, kwaśną śmietanę.
Krok 4
Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, na koniec posypujemy świeżo posiekanym koperkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej