
Składniki
0.5 sztuki
3 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 pęczek
2 łyżki
1 puszka
3 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej ok 2 litry wody, włóż żeberka, marchew, pietruszkę, seler w całości, liść laurowy, ziele angielskie. Przykryj, gotuj ok 1 godziny po tym czasie wyjmij mięso oraz warzywa, pokrój na drobniejsze kawałki.
Krok 2
Do przygotowanego bulionu dodaj pokrojone w drobną kostkę buraki, po ok. 10 minut dodaj ziemniaki oraz fasolę. Następnie poszatkuj drobno kapustę i dodaj wraz z pomidorami z puszki. Gotuj ok. 15 minut.
Krok 3
Do zupy dodaj pokrojone na mniejsze części żeberko, sok z cytryny, kwaśną śmietanę.
Krok 4
Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, na koniec posypujemy świeżo posiekanym koperkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej