Składniki
1 sztuka
1 sztuka
7 sztuk
1 pęczek
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora dzielimy na różyczki i płuczemy.
Krok 2
Warzywa obieramy i dokładnie myjemy. Kroimy w kostkę.
Krok 3
Całość zalewamy bulionem i gotujemy do czasu, aż ziemianki zmiękną (ok. 15-20 minut).
Krok 4
Całość miksujemy na gładki krem. Podajemy posypane posiekanym koperkiem z groszkiem ptysiowym. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej