Krem kalafiorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem kalafiorowy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

7 sztuk

1 pęczek

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora dzielimy na różyczki i płuczemy.

Krok 2

Warzywa obieramy i dokładnie myjemy. Kroimy w kostkę.

Krok 3

Całość zalewamy bulionem i gotujemy do czasu, aż ziemianki zmiękną (ok. 15-20 minut).

Krok 4

Całość miksujemy na gładki krem. Podajemy posypane posiekanym koperkiem z groszkiem ptysiowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej