Kurczak pieczony w piekarniku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony Kurczak

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pragne podzielic sie z wami przepisem na najlepszego na swiecie kurczaka pieczonego. Przepis podala mi moja mama i serdecznie wam go polecam. Jest prosty i szybki a daje wspanialy efekt. Pierwszym krokiem jaki nalezy zrobic to zagotowac wode w czajniku. Miedzy czasie cale kurczaka umyc w zimnej wodzie i osuszyc.Nastepnie calego kurczaka wlozyc do naczynia zaroodpornego. Po zagotowaniu sie wody zalac kurczaka wrzatkiem. Nie wylewajcie wody z naczynia z kurczakiem jednak nie powinno byc jej za duzo. Powinno byc okolo 1/2 szklanki.

Krok 2

Zaraz po zalaniu kurczaka wrzatkiem doprawiamy go i w tym czasie rozgrzeway piekarnik do 180 stopni. Kurczaka smarujemy sosem sojowym posypujemy lekko imbirem, troche wiecej papryka slodka mielona a na sam koniec posyujemy spora iloscia majeranku.Tak przygotowanego kurczaka wkladamy do nagrzanego piekarnika. Moj kurczak piecze sie zwykle okolo 1.5 h musicie sami sprawdzac bo moze to trwac nieco dluzej wszystko w zaleznosci od waszego piekarnika. Co 20 lub 30 minut pamietajcie by podlewac kurczaka woda ktora piecze sie razem z kurczakiem.

Krok 3

Po upieczeniu mozemy podawac kurczaka z czym kolwiek chcemy. Kurczak jest w srodku soczysty ma bardzo chrupiaca skorke i smakuje niesamowicie.Zycze wszystkim smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony Kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony Kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony Kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony Kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony Kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony Kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony Kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony Kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej