Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

4

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wyrabiać łyżką dodając po niewielkie ilości wody by powstało gęste ciasto.

Krok 2

W dużym garnku zagotować wrzątek, posolić.

Krok 3

Łyżkę stołową maczać w wodzie i wrzucać do wrzątku niewielką ilość ciasta. Gotować ok 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej