Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

7

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wyrabiać łyżką dodając po niewielkie ilości wody by powstało gęste ciasto.

Krok 2

W dużym garnku zagotować wrzątek, posolić.

Krok 3

Łyżkę stołową maczać w wodzie i wrzucać do wrzątku niewielką ilość ciasta. Gotować ok 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gołębia Zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej