Składniki
2 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki wyrabiać łyżką dodając po niewielkie ilości wody by powstało gęste ciasto.
Krok 2
W dużym garnku zagotować wrzątek, posolić.
Krok 3
Łyżkę stołową maczać w wodzie i wrzucać do wrzątku niewielką ilość ciasta. Gotować ok 10 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Duszone golonki w kapuście kiszonej
90 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej