Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

7

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wyrabiać łyżką dodając po niewielkie ilości wody by powstało gęste ciasto.

Krok 2

W dużym garnku zagotować wrzątek, posolić.

Krok 3

Łyżkę stołową maczać w wodzie i wrzucać do wrzątku niewielką ilość ciasta. Gotować ok 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej