Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

4

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wyrabiać łyżką dodając po niewielkie ilości wody by powstało gęste ciasto.

Krok 2

W dużym garnku zagotować wrzątek, posolić.

Krok 3

Łyżkę stołową maczać w wodzie i wrzucać do wrzątku niewielką ilość ciasta. Gotować ok 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orkiszowe kluski kładzione z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej